Kredi kartı gerekmeden ücretsiz deneyin, memnun kalırsanız abone olun.
65₺
+ KDV
Kullandıkça Öde
115₺
+ KDV
50 e-kontöre göre
18₺ daha hesaplı
175₺
+ KDV
50 e-kontöre göre
100₺ daha hesaplı
375₺
+ KDV
50 e-kontöre göre
325₺ daha hesaplı
650₺
+ KDV
50 e-kontöre göre
767₺ daha hesaplı
1500₺
+ KDV
50 e-kontöre göre
2.065₺ daha hesaplı
2725₺
+ KDV
50 e-kontöre göre
4.455₺ daha hesaplı
Gönderilen veya alınan her elektronik fatura 1 e-kontör değerindedir.
Paraşüt aboneliğinizi başlatarak kullanabileceğiniz e-kontör paketlerinin kullanım süresi 12 ay ile sınırlıdır.
5000 üzeri kontör alımlarınızda bizimle iletişime geçiniz.
e-İrsaliye uygulaması, e-irsaliye düzenleme, iletme ve saklayıp raporlayabilme işlemlerini elektronik sistem aracılığıyla gerçekleştirmenizi sağlayan dijital bir uygulamadır. Kağıt bir belge olan sevk irsaliyesi ile hukuki olarak aynı geçerliliğe sahiptir.
GİB’in 2022 yılında yayımladığı son düzenlemeye göre, 2021 ve müteakip hesap dönemlerine ait toplam cirosu 10 milyon TL ve üzeri olan firmaların e-irsaliye zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca, demir ve çelik (GTİP 72) ile demir veya çelikten eşyaların (GTİP 73) imali, ithali veya ihracı faaliyetinde bulunan mükelleflerin (basit usul hariç), e-fatura uygulamasına dahil olma şartı aranmaksızın e-irsaliye uygulamasına zorunlu olarak dahil edilmiştir. Tebliğe göre, 1 Temmuz 2022 tarihine kadar firmaların zorunlu geçişlerini tamamlamaları gerekir.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın son düzenlemesine göre e-fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2021 ve müteakip hesap dönemlerine ait ciro haddi 10 milyon TL ve üzeri olan firmaların 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-irsaliyeye geçmeleri zorunlu tutuldu. e-İrsaliye zorunluluk kapsamı dışında, gönüllü olarak da e-irsaliyeye geçmek mümkün ve gönüllü geçiş için herhangi bir tarih sınırlaması bulunmamakta. Yani, gönüllü olarak e-irsaliye kullanıcısı olmak isteyen bir firma, yılın herhangi bir zamanında e-irsaliye kullanmaya başlayabilir.
e-İrsaliye geçişinin ilk şartı e-fatura mükellefi olmaktır. Bu şartta yukarıda da belirttiğimiz gibi demir ve çelik (GTİP 72) ile demir veya çelikten eşyaların (GTİP 73) imali, ithali veya ihracı faaliyetinde bulunan mükellefler hariç tutulmuş, e-fatura mükellefi olmadan da e-irsaliyeye geçiş zorunlulukları belirtilmiştir. e-İrsaliyeye geçiş yapmak için temel kural, e-fatura keserken hangi yöntemi kullanıyorsanız e-irsaliye için de aynı yöntemle ilerlemeniz gerektiğidir. Yani, GİB portal üzerinden e-fatura düzenleyenler e-irsaliyeyi de GİB Portal üzerinden, özel entegratör aracılığıyla e-fatura sistemini kullananlar ise yine özel entegratör ile e-irsaliye sistemine geçmeliler. e-İrsaliye geçişi tıpkı e-faturada olduğu gibi 3 şekille gerçekleşebilir: GİB Portal, özel entegratör, doğrudan entegrasyon. Konu ile ilgili "e-İrsaliye başvurusu nasıl yapılır?" yazımıza göz atabilirsiniz.
e-İrsaliye geçiş için ilk koşul e-fatura kullanıcısı olmaktır. Paraşüt’ün Anahtar Teslim e-Fatura hizmeti ile dakikalar içinde e-fatura kullancısı olabilirsiniz. Anahtar Teslim e-Fatura hizmetinin bedeli, mali mühür ücreti haricinde 210₺ + KDV’dir. Paraşüt aboneleri e-irsaliye uygulaması için ekstra bir ödeme yapmazlar. Bir başka deyişle abonelik dahilinde sunulan elektronik irsaliye entegrasyonunu etkinleştirmek ücretsizdir. Paraşüt yıllık ve aylık abonelik fiyatları ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
e-İrsaliye ile kağıt irsaliye arasında hukuki olarak bir ayrım yoktur. Kağıt irsaliyenin elektronik ortamda düzenlenen hali olan e-irsaliye sayesinde kullanıcılar Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemi üzerinden teslim aldıkları ürüne red, kısmi red ya da kabul yanıtı verebilirler. Böylece teslimat işlemi yapılırken iade ve olası hatalardan kaynaklı aksaklıklar ile kısmi kabul konusunda satıcı bilgilendirilebilmektedir. Aynı zamanda kolayca e-irsaliye düzenleyerek müşterilerine hızlı mutabakat sağlayabilirler. Özetle, e-irsaliye işletmelerin iş süreçlerinde hız, kolaylık ve pratiklik kazanır.
İletişim bilgilerinizi bırakın, elektronik belge danışmanımız sorularınızı yanıtlasın.