05.03.2023

Çiçeksepeti entegrasyonu için API anahtarı nasıl temin edilir?

Çiçeksepeti API entegrasyonu ile internet sitenizde bulunan tüm ürünleri kolay bir şekilde Çiçeksepeti pazarında satışa sunabilirsiniz. Paraşüt e-Ticaret ile entegrasyon yapma işlemi, oldukça basit bir şekilde gerçekleşir. Nasıl mı? Devamı yazımızda!

Çiçeksepeti API entegrasyonu, e-ticaret siteniz ile Çiceksepeti arasında ürün ve satış yönetimi için köprü kurmanızı sağlar. Bu sayede e-ticaret sitenizde bulunan ürünlerinizi kolayca Çiçeksepeti’ne aktarabilirsiniz.

Entegrasyon sayesinde Çiceksepeti üzerinden gelen siparişlerinizi Paraşüt e-Ticaret yönetim panelinizden kontrol edebilir, bu sayede tek bir panel üzerinden hem e-ticaret sitenizi hem de Çiceksepeti mağazanızı kontrol edebilirsiniz.

 

API anahtarı nedir?

Programlama dilinde kısaca API olarak tanımlanan “Application Programming Interface”kavramının, Türkçe karşılığı “Uygulama Programlama Arayüzü”şeklinde tanımlanır. API, bir uygulamanın işlevlerine dışarıdan ya da uzaktan erişilip, bu işlevlerin kullanılmasını sağlayan arayüzdür. Bir sunucu üzerindeki uygulamaya, farklı platformlardan ulaşılmasını ve response dönmesine imkan sağlar. Web API’lerinin tamamı, REST(REpresentational State Transfer)mimarisi üzerinde inşa edilir. Bundan dolayı platform, bağımsız olarak çalışır.

API kullanımının temel amacı, bir uygulamanın bütün ya da bazı metotlarını diğer uygulamalara kullanıma açarak, uzaktan gelecek veri ve bilgi taleplerini kolayca ve hızlıca karşılamaktır. Böylece tek bir uygulamada gerçekleşen işlemlerden, izin verilen uzak kullanıcılar belirli parametreler sayesinde faydalanabilirler. API, genel olarak gerçek zamanlı veriyi tek tek işlemeye yarar ve işlemlerin hem hızlı hem de pratik olmasını sağlar.

 

ÇiçekSepeti API anahtarı almanın faydaları nelerdir?

Çiçeksepeti API bilgilerini kullanarak, Çiçeksepeti API entegrasyonu kolayca yapılabilir. Peki Çiçeksepeti entegrasyonu ile mağazanızı e-ticaret sitenizin içerisine eklemek ne fayda sağlar?

  • Fiyat ve stokları tek bir tıklama yaparak güncellemeniz mümkün hale gelir.
  • Ürün aktarım işleminin basit bir şekilde yapılması mümkündür.
  • Çiçeksepeti tarafından sağlanan bilgiler kullanılarak, fatura gönderim işlemleri için rahat ve basit bir görünüm elde edersiniz.
  • Sipariş işlemlerini kısa sürede ve kolay bir şekilde halledebilirsiniz.
  • Müşteri sorularına, sitenizin içeriğinde bulunan panel kısmı üzerinden son derece kolay bir şekilde erişebilirsiniz. * Bu sayede firmanıza gelen kötü veya iyi yorumları görebilir, yorumlar hakkında değerlendirmeler yapabilirsiniz.
  •  

    ÇiçekSepeti API bilgileri nasıl alınır?

    Çiçeksepeti API anahtarı almak için öncelikle ÇiçekSepeti üzerinde bir mağaza hesabı açmanız gerekmektedir. Daha sonra ise;

  • ÇiçekSepeti Bayi üzerinden açmış olduğunuz mağaza hesabına giriş yapın.
  • Bayi panelinden giriş yaptıktan sonra sol taraftaki panelde bulunan “Mağaza ve Reklam Yönetimi” sekmesine tıklayın.
  • Açmış olduğunuz “Mağaza ve Reklam Yönetimi” menüsü üzerinden “Ürünlerim” bölümüne giriş yapın.
  • Ürünlerim sayfasının üst bölümünde yer alan “API Erişim” kısmını açın. Burada bulunan sayfada API bilgileriniz görüntülenecektir.
  • Böylece artık tüm Çiçeksepeti e-ticaret işlemlerinizi, Shopside üzerinden yönetmeye hazır hale gelirsiniz.
  • Çiçeksepeti entegrasyonu sayesinde, kategori yönetimi, ürün yönetimi, sipariş yönetimi, stok yönetimi gibi süreçleri, tek bir panel üzerinden kolay ve rahat bir şekilde yönetebilirsiniz.

     

    Çiçeksepeti mağazanızda pazaryeri entegrasyonu nasıl yapılır?

    Çok kanallı e-ticaret, zorluklarla profesyonel biçimde mücadele etmeyi gerektiren bir yapıya sahiptir ve bu konuda doğru taktikleri uygulamazsanız e-ticaret satış süreçleriniz ve operasyonel sorunlarınız her geçen gün daha da artacaktır. Bu yüzden zorlukları aşmanız ve daha kolay bir e-ticaret satış süreci için Shopside kullanmak yapacağınız en doğru tercih olacağından şüpheniz olmasın. Üstelik sadece Çiçeksepeti değil birçok farklı pazaryeri entegrasyonları tek tıkla elinizin altında.

    Paraşüt e-Ticaret Çiçeksepeti entegrasyonu ile API kullanarak çok kanallı e-ticaretin yeni yüzüyle tanışın. Paraşüt e-Ticaret ile ürünlerinizi satış yaptığınız her kanalda kolayca listeleyin, e-ticaret sipariş ve kargo süreçlerinizi yönetin, otomatik e-fatura kesin ve e-ticaret stoklarınızı gerçek zamanlı yönetin.

    Pazaryerlerine ürün ekleme, varyant yönetimi, stok yönetimi ve e-fatura süreçlerinin sizi yavaşlatmasına izin vermiyoruz!

    Paraşüt e-ticaret ile daha çok ürün satışı ve hızlı bir e-ticaret sürecine sahip olmak hiç zor değil! Paraşüt e-Ticaret'i kullanarak; yeni ürününüzü aynı anda tüm pazaryerlerine aktarabilirsiniz. Size angarya olarak gelen ürün ismi ve açıklaması ekleme, fotoğraf yükleme gibi işlemleri sadece bir kere yapmanız yeterli olacaktır.

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar