11.01.2023

İşletmelerin e-ticaret entegrasyonu kullanması için 5 neden

“Entegrasyon” terimine hâkim değilseniz ve bu kavramın işinizi büyütmenizde ne gibi rol oynayacağını bilmiyorsanız, doğru yerdesiniz! “Entegrasyon” kavramı nedir ve neden e-ticaret entegrasyonu kullanmalısınız sorularının yanıtlarına birlikte göz atalım.

 

E ticaret entegrasyonu nedir?

Bir e-ticaret entegrasyon sistemi, birkaç çevrimiçi pazar yeri hesabını tek bir satış platformuna bağlayan API tabanlı bir e ticaret çözümüdür. Başka bir deyişle, e ticaret entegrasyonu birkaç e ticaret işlemini entegre eden ve çok sayıda kaynaktan veya platformdan gelen verileri tek bir konumda birleştiren bir teknolojidir. Ayrıca satıcıların ürün listelerini; Trendyol, Hepsiburada, N11 ve daha birçok çevrimiçi pazarda birleştirmelerini sağlayan mükemmel bir araçtır. Bu teknoloji sadece ürün listesi oluşturmakla kalmayıp yeni ürün yüklemesi, envanter stoğu tutulması, siparişlerin izlenmesi/yönetilmesi vb. gibi satışla ilgili tüm önemli etkinlikleri de gerçekleştirmektedir.

Artık entegrasyonun teknik tanımını bildiğimize göre neden işletmeniz için bir e-ticaret entegrasyonu kullanmalısınız gelin beraber bakalım.

 

Neden e-ticaret entegrasyonu kullanmalısınız?

Birlikte göz atalım.

 

1.İnsan hatasını önemli ölçüde azaltır

Entegrasyon, aynı verileri birden çok sisteme manuel olarak girmeye gerek olmadığı anlamına gelir. Bunun yerine veri ve bilgiler tek bir yere girilir ve bu bilgilere entegre sistemin her köşesinden erişilebilir ve okunabilir. Bu durum, girdi süreci boyunca insan müdahalesini önemli ölçüde azaltarak insan hatası ve gereksiz verilerin önüne geçer. Odağınızdaki en ufak bir sapmadan bile ortaya çıkabilecek tutarsızlıklar ve sorunlar hakkında endişelenmenize gerek kalmaz.

 

2.Aktif olarak para kazandırır

Entegrasyon ile çevrimiçi satışlarınız ve siparişleriniz otomatik hale gelir. Ayrıca, müşterilerin sipariş durumlarını izleme, mevcut envanteri görüntüleme, teslimatları izleme ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli şekillerde kendi ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak tanır. Bütün bunlar da yukarıda bahsettiğimiz gibi insan müdahalesi ihtiyacını azaltmakta ve dolayısıyla son derece büyük bir idari yükü hafifletmektedir. Bu hem işçilik hem de operasyonlar açısından çok daha düşük ve uzun vadeli maliyetler anlamına gelir.

 

3.Çok kanallı satış yönetimi sunar

e-Ticaret entegrasyonu, tek bir çevrimiçi mağazası olan işletmeler için inanılmaz derecede etkilidir. Peki ya birden fazla satış kanalı olan işletmeler? İyi haber şu ki, e ticaret entegrasyonu tüm çok kanallı satış işleri için aynı etkili ve verimli yapıyı koruyor. Entegre bir e ticaret sistemindeki her şey senkronize edildiğinden ve birbiriyle uyumlu çalışacak şekilde oluşturulduğundan, birden fazla kanalı yönetmek çok daha kolay. Tek kanallı bir satış operasyonunda olduğu gibi, çok kanallı işletmeler de tekrarlanan verilerle uğraşmak zorunda kalmadan her bir veri ve bilginin pano genelinde doğru olmasını sağlayan aynı modern sistemden yararlanabilir.

 

4.İyileştirilmiş satış sonrası servis imkânı sağlar

Tüm hizmetlerin parmaklarınızın ucunda olması, sizin ve işletmenizdeki diğer kişilerin, müşterinizin ihtiyaçlarına daha hızlı ve verimli bir şekilde hizmet vermesi anlamına gelir. Her şeyin tek bir yerde bulunmasından kaynaklanan azaltılmış stres, muhtemelen müşteri katılımınız üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır, bu da her yerde daha mutlu ve memnun müşterileriniz olması anlamına gelir.

 

5.Ölçeklenebilirlik sunar – İş büyümesi için ideal

E-ticaret entegrasyonunun en belirgin faydalarından biri, uzun vadeli büyümeyi yönetmektir. Tipik olarak, işiniz büyüdükçe size ve şirket içindeki diğer kişilere yönelik talep de artar. Her şeyin manuel olarak yapılması gerektiğinde bu bir sorun olabilir, ancak entegrasyon bu stresi ortadan kaldırır ve işiniz başarı yolunda devam ederken çok daha sorunsuz bir genel deneyim sağlar.

Yeni Bloglardan Haberdar Ol

Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.

Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

En Çok Okunanlar