31.10.2022

Kamu bankalarından KOBİ’lere yeni destek paketi müjdesi

Kamu bankaları pandemi sürecinde KOBİ’lere destek olmak amacıyla Mikro İşletmeler Paketi’ni hayata geçirdi. Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı olarak, 48 aya kadar vadeyle yıllık yüzde 11,5 faiz oranıyla kullandırılacak krediden, cirosu 3 milyon TL'ye kadar olan işletmeler yararlanabilecek.

Nisan ayında "İşe Devam Kredi Desteği" paketi ile işletmelerin pandemi sürecinde yanında olduklarını vurgulayan kamu bankaları, KOBİ'lere yönelik yeni destek paketi ile desteklerine devam ediyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank’ın ortak açıklaması ile duyurulan “Mikro İşletmeler Destek Paketi” ile pandemi sürecinde nakit ihtiyacı artan ve tedarikçileri ile nakit akışını korumaya çalışan KOBİ’lere destek olunması hedeflendi.

Yapılan açıklamada, söz konusu destek paketi ile işletmelerin maaş ve kira gibi temel giderlerinin karşılamasının amaçlandığına vurgu yapıldı. Destek paketinden yararlanabilecek firmalar için ciroda üst sınır 3 milyon TL olarak belirlendi. 1 milyon TL'nin altında ciroya ulaşan işletmelere 50 bin TL'ye kadar limit açılan kredide, 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında ciroya ulaşan işletmelerin azami kredi limiti ise 100 bin TL olarak kaydedildi.

Hayata geçirilen destek paketi ile;

  • Firmaların kredi limitinin en fazla yüzde 10'u nakit olarak serbest kullanıma bırakılacak.
  • En az yüzde 90'lik kısmı işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 3. kişilere ve satıcılara havale-EFT ve kurumsal kart üzerinden ödenecek.
  • Böylece işletmelerin kira ve maaş gibi temel giderleri karşılanmış olacak.
  •  

    Destek paketinde neler var?

  • Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında Nakit İşletme Kredisi’nin yanı sıra,
  • Kurumsal kart
  • Doğrudan borçlandırma sistemi
  • Tedarik zinciri finansmanı
  • Mal alımına yönelik teminat mektubu
  • Güvenceli çek
  • Nakit çekimine kapalı kurumsal kredili mevduat hesabı ürünleri üzerinden nakit işletme kredisi kullanabilecek.
  •  

    Girişiminizi hayata geçirirken yanınızdayız!

    Girişiminizi yeşertip planlarınızı hayata geçirirken yoğunlaşmanız gereken alanlardan biri de ön muhasebe... Ön muhasebe programı Paraşüt, finansal işlemlerinizi rahatça yönetebilmeniz için dijital asistanınız olarak yardımcı olur.

    Henüz Paraşüt abonesi değilseniz, aşağıdaki butona tıklayarak kredi kartı bilgisi bile gerekmeden hesap oluşturabilir, uygulamamızı 14 gün ücretsiz kullanabilirsiniz.

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar