10.01.2023

2022 yılında internette en çok satılan ürünler

2022 yılı e-ticaret verilerinden faydalanarak, internette en çok satılan ürünleri e-ticaret mağazanıza ekleyin, satışlarınızı artırın. Nasıl mı? Tüm verileri detaylı olarak blog yazımızda sizin için açıkladık!

Günümüzde her yaştan insan ihtiyaç duyduğu, istediği veya oluşturulan talep sonucunda edinmeye karar verdiği ürünleri internet üzerinden araştırıp satın alabiliyor.

Rekabetin kızgınlığına rağmen pazar açığı da had safhada olduğu için e-ticaret mağazalarının sayısı her geçen gün artıyor. Her sene yenilenen “internette en çok satılan ürünler” listesi, satıcıların dikkat ettiği ilk konulardan birisi haline geldi. Elde ettiği verilere uygun stratejiler geliştiren satıcılar, satışlarını ve kazançlarını artırıyor.

İnternetten ürün satmak isteyen her girişimcisinin, talep edilen ürünlere dair verileri gözden geçirmesi gerekiyor. Siz de bu verileri inceleyerek detaylı bir pazar analizi yapabilir, ürünlerinizi müşterilerinize daha kolay yollardan ulaştırabilirsiniz.

 

İnternette En Çok Satılan Ürünler

Alışveriş alışkanlıklarımız her geçen gün değişiyor. Özellikle pandeminin etkisi ile çoğu tüketici, eskiden yalnızca birkaç ürün kategorisinde online alışverişi tercih ederken şimdi her türden ihtiyacı için çevrimiçi pazaryerlerini tercih ediyor.

Siz de e-ticaret başarınızı artırmak için aşağıdaki e-ticaret verilerini inceleyebilirsiniz.

 

İşte 2022’nin öne çıkan e-ticaret verileri:

    1. Küresel e-ticaret hacminin 2022’yi 5,5 trilyon dolarla kapatması bekleniyor.
    2. Online perakende satışlarının 2023 yılında yaklaşık 6,5 trilyon dolar olabileceği tahmin ediliyor.
    3. Küresel e-ticaretin toplam perakende satışlardaki payı 2021’de yüzde 21’e yükseldi. Bu oranın 2026 yılına kadar yüzde 24’e ulaşması öngörülüyor.
    4. Türkiye’nin e-ticaret hacmi, 2019’a göre yaklaşık yüzde 70 artarak 2021’de 380 milyar liraya ulaştı. Türkiye’nin 2022 yılını 600 milyar liralık hacimle kapatması öngörülüyor.
    5. Türkiye’de kargo ve kurye sektörünün 2022 yılını e-ticaret kaynaklı 4 milyar 685 milyon adet siparişle tamamlaması bekleniyor.
    6. Türkiye’de 2019’da 138 TL olarak hesaplanan ortalama sepet büyüklüğü; 2021’de 146 TL’ye ulaşırken, e-ticaret alışverişleri kapsamında tüketiciler 2021 yılında her alışverişte ortalama 170 TL harcadı.
    7. Kartlı işlemler e-ticarette en çok kullanılan ödeme yöntemi oldu.
    8. Bu istatistikleri göz önünde bulundurarak internette en çok satılan ürünleri seçere-k satışlarınızı artırmanız çok olası. Aynı zamanda kendinize uygun fiyatlandırma seçeneklerinizi de gözden geçirebilirsiniz.

 

e-Ticarette en çok satılan ürünler

 

İnternet üzerinden en çok satılan ürünleri aşağıda listeledik:

  • Hazır yemek

  • Akıllı saatler

  • Telefon aksesuarları

  • Sırt çantaları

  • VR aksesuarları

  • Spor ekipmanları ve spor kıyafetleri

  • Bebek hediyeleri ve kıyafetleri

  • Hamile elbiseleri

  • Ev ve dekorasyon

  • Evcil hayvan ürünleri

  • Hırdavat ve yapı market

  • Kişisel bakım ve makyaj

  • Giyim, ayakkabı, aksesuar, tesettür giyim

  • Temizlik ve hijyen ürünleri

  • Çiçek ve hediyelik eşyalar

  • Film, kitap, müzik ve oyunlar

  •  

    O halde gelin birlikte listenin ilk 4’ünü inceleyelim:

     

    Hazır yemek

    Listenin başını çeken “Hazır yemek”, Türkiye’de internette en çok para harcanan ürün kategorisi olarak karşımıza çıkıyor. Günümüz internet kullanıcıları yoğunluklu olarak mobil uygulamalardan veya e-ticaret sitelerinden hazır yemek siparişi veriyor. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların yüzde 99’unun bir kere dahi olsa yemek siparişi verdiğine dair bir veri bulunuyor.

     

    Telefon aksesuarları

    Günlük hayatta elimizden düşürmediğimiz bir numaralı eşyamız, şüphesiz telefonlar. Telefonların aksesuarları da internette en çok satılan ürünler arasında bulunuyor.

    E-Ticaret üzerinden satış yapmak isteyenler, yeni bir ürün grubu olarak telefon aksesuarlarını değerlendirebilir. Telefon aksesuarları, hem satışı kolay hem de getirisi yüksek bir ürün grubu.

     

    Akıllı saatler

    Dijitalleşmenin hızla yükseldiği günümüzde akıllı saatler de her yaş grubuna ve cinsiyete hitap ediyor. Bu sebeple akıllı saatlerden oluşan bir ürün gamıyla da pazardaki yerinizi sağlamlaştırabilirsiniz. Akıllı saatleri çekici kılan mesaj ve bildirim takibi, arama – yanıtlama özelliği, adım ve kalori sayma gibi özellikler sayesinde, bu ürün grubu ile e-ticarette başarı elde edebilirsiniz.

     

    Sırt çantalar

    Sırt çantaları internette en çok satılan ürünler arasında önemli bir yere sahip. Her yaş ve cinsiyet grubuna hitap eden sırt çantaları, giyim ve aksesuar kategorisinde potansiyeli oldukça yüksek bir ürün grubu olarak öne çıkıyor. Siz de tatil, eğitim, iş ve outdoor sporlarına özel kategoriler oluşturarak sırt çantası ürün grubunu satmayı değerlendirebilirsiniz.

     

    VR aksesuarları

    Gelişen teknoloji ve yükselen oyun trendleri, VR gözlükleri ve diğer VR aksesuarları hayatımızın bir parçası haline getirdi. Oldukça fazla kullanıcısı olan VR aksesuarlar, sanal gerçekliği merak eden ve deneyimlemek isteyen kullanıcılara keyifli zamanlar yaşatıyor.

    Siz de e-ticaret mağazanızda, internet üzerinden önemli satış potansiyeline sahip olan VR aksesuarları satmaya ne dersiniz?

    e-Ticaret'te satış yaparken tüm ihtiyaçlarınızı tek pakette karşılayabileceğiniz Paraşüt e-Ticaret entegrasyonu ile zamandan kazanır, tasarruf eder, faturalama operasyonunuzu hızlandırır ve mali müşaviriniz ile uyum içinde çalışırsınız!

    Bol satışlar!

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar