12.03.2023

Küçük işletmelere e-faturanın avantajları neler?

Küçük bir işletme sahibiyseniz e-fatura fazlasıyla karmaşık bir konu gibi görünebilir. Düşünsenize etrafta dolaşan bir sürü söylenti var ve ne yapacağınıza karar veremiyorsunuz. Hele ki ciro limitiniz yeterli değil ve faturalamada ne gibi değişiklikler yaşayacağınızı bilmiyorsanız... Bu durumda e-faturaya geçmek size külfet mi olacak? Yoksa fayda mı sağlayacak?

e-Fatura, çevrenizden aşina olduğunuz fakat küçük bir işletme sahibi olarak çekimser kaldığınız bir konu olabilir, haliyle e-faturaya geçme konusunda kafanız karışabilir. Endişelenmeyin, e-fatura hakkında görüştüğümüz çoğu firma benzer endişelere sahip.

Bu nedenle yazımızın devamında e-faturanın külfet olabileceğine dair aldığımız yorumları cevaplayacak ve e-faturanın küçük işletmelere ve çiçeği burnunda girişimcilere yönelik faydalarını özetleyeceğiz.

 

Küçük işletmeyim, neden e-fatura kullanayım ki?

İster küçük bir işletme olun isterseniz de yeni kurulan bir girişim… Bir işletmenin en can alıcı noktası maddiyattır. Masraflarınızı ne kadar azaltırsanız şirketiniz için o kadar fazla yeni kaynak yaratabilirsiniz. Konu bu kadar önemliyken, tasarrufa neden en ekonomik faturalandırma yöntemi olan e-fatura ile başlamayasınız ki?

e-Faturayla tanıştığınızda:

  • Faturalama için özel bir yazıcı almanıza gerek kalmaz.
  • Fatura bastırma, gönderme ve saklama maliyetiniz olmaz.
  • 1 matbu fatura masrafına 20 e-fatura gönderip alırsınız.
  • Faturalarınızı hemen gönderir ve ödemelerinizi %30 oranında daha hızlı alırsınız.
  • Böylece nakit akışınızı daha iyi yönetirsiniz. Üstelik e-fatura şirketinize kurumsal bir kimlik de kazandırır. Gönderdiğiniz faturalar ile daha profesyonel görünürsünüz.

     

    e-Faturaya geçmek iş yükümüzü artıracak

    e-Fatura, firmaların yeni yeni alışmaya başladığı bir kavram… Bu nedenle işletme sahipleri e-faturanın iş yüklerini daha da arttıracağını düşünebiliyor. Aslında e-fatura, sağladığı maliyet avantajına ek olarak operasyonel yükünüzü de hafifletir.

    e-Fatura kullandığınızda:

  • Fatura bastırma, yazdırma, imzalayıp kaşeleme ve kargolama gibi işlemlerle uğraşmazsınız.
  • Faturalarınızı tek tek dosyalayıp klasörlere kaldırmazsınız.
  • Ofisinizde fatura saklamak için alana ihtiyaç duymazsınız.
  • Üstelik Paraşüt ile e-fatura kullandığınızda, faturalarınız elektronik ortamda 10 yıl boyunca ücretsiz olarak saklanır.

     

    e-Fatura mali müşavirimiz ile çalışmamızı zorlaştırır

    Firma sahipleriyle e-fatura hakkında görüştüğümüzde “Mali müşavirimiz ile çalışmamız zorlaşacak.” yorumunu sık sık duyuyoruz. Aslında e-fatura, mali müşaviriniz ile çalışmanızı kolaylaştırır.

    Paraşüt üzerinden bir örnek ile ilerleyelim…

    Paraşüt ile e-fatura kullandığınızda mali müşavirinize kutu kutu fatura göndermekten kurtulursunuz. Mali müşavirinizi hesabınıza kullanıcı olarak tanımladığınızda kendisi istediği zaman e-faturalarınıza erişebilir ve bu faturaları toplu olarak indirebilir.

    Ayrıca mali müşaviriniz, ücretsiz olarak sunduğumuz Paraşüt Atlas’tan faydalanarak hem sizin hem de Paraşüt kullanan diğer mükelleflerinin faturalarını kendi sistemine dakikalar içerisinde aktarabilir. Kısacası e-fatura sadece daha hızlı fatura göndermenizi değil, mali müşaviriniz ile işlemlerinizi daha etkili yönetmeniz de sağlar.

     

    Ciro limitim düşük, e-faturaya geçemem

    Bildiğiniz üzere, 2020 yılı cirosu 5 milyon ve üzeri olan firmaların 1 Temmuz 2021 yılında e-faturaya geçiş yapması gerekiyordu. 22 Ocak 2022 tarihinde yayınlanan tebliğ ile e-faturaya geçiş koşulunda değişikliğe gidildi.

    Son düzenlemeye göre 2022 yılı cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan firmaların 1 Temmuz 2023’e kadar e-fatura ve e-arşiv sistemlerine geçiş yapması zorunlu tutuldu. Ancak e-fatura zorunluluk kapsamında olmamanız, e-fatura kolaylığı ile tanışmanız için bir engel değil.

    Ciro limitiniz 3 milyon TL’nin altında olsa bile e-faturaya gönüllü olarak geçiş yapabilirsiniz. Hatta zorunluluğu beklemeden işletmenizin yarını için bunu yapmalısınız. Çünkü, e-fatura herkes için kolaylık ve ekonomik bir çözüm demek. Masraflardan kaçınmak, alışa gelmiş giderleri kısmak demek.

    İşte bu bakış açısıyla ürün ve hizmetlerini daha hızlı ve pratik faturalamak isteyen çoğu firma zorunlu olmasa da e-fatura kullanmayı tercih ediyor. Hatta Paraşüt'ün Anahtar Teslim e-Fatura hizmeti ile yerlerinden kalkmadan Paraşüt’ün süreç danışmanları aracılığıyla e-fatura geçişlerini gerçekleştirebiliyor; hiçbir zahmete girmeden kolayca 30 dakika kadar kısa bir sürede e-dönüşümlerini tamamlayabiliyorlar.

    Yani, Paraşüt ile e-faturaya geçmek isteyen bir işletme sahibi; * Zamandan kazanıyor, * Ekonomik bir çözüme ulaşarak gereksiz masraflardan kaçınıyor, * e-Fatura geçiş danışmanları aracılığıyla geçişini yapıyor ve aklına takılan her türlü soruya cevap buluyor, * "e-Faturaya geçsem nasıl olur?" deyip gözünüzde büyütttüğünüz tüm bu aşamalar sadece 30 dakika sürüyor.

    Tüm bunları değerlendirdiğimize e-fatura kulağa o kadar da korkutucu gelmiyor değil mi? Peki e-faturaya geçmek için ne yapmanız gerekiyor?

     

    e-Fatura geçişi için yapılması gerekenler

    Faturalarınızı hızlı, güvenli ve minimum maliyet ile kesmek için Paraşüt ile e-faturayı tercih edebilirsiniz. Paraşüt ile yerinizden dahi kalkmadan e-faturaya geçmek ve hızlı e-faturalandırma işlemi gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken aboneliğinizi başlatmak ve Anahtar Teslim e-Fatura hizmetimizden faydalanmak!

    e-Fatura başvuru adımlarını daha detaylı okumak isterseniz, ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

    Paraşüt ile tanışmak isterseniz, 14 günlük deneme sürenizi hemen başlatabilirsiniz.

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar