28.01.2022

Muhasebe programı indir vs Paraşüt'ü SaaS olarak kullan

busra cildas

Büşra Çildaş

İçerik Uzmanı

Paraşüt, ön muhasebe ve finansal işlerinizi kolaylaştırmanın yanında aylık aboneliğe dayalı bir satın alma modeli de sunuyor. Ülkemizde de hızla kullanılmaya başlanan Hizmet olarak Yazılım (HoY/SaaS) modeli ile ilgili karşılaştığımız soruları yanıtladık.

Muhasebe Programı Paraşüt

 

Paraşüt bir muhasebe programı mı?

Hayır. Paraşüt bir ön muhasebe, fatura takip ve finans uygulaması. Paraşüt'te faturalarınızı yönetebilir, cari hesap takibi yapabilir, gelir giderinize hakim olur, finansal durumunuzla ilgili raporlar alabilirsiniz. Üstelik elektronik fatura ve online tahsilat entegrasyonlarından yararlanabilirsiniz.

 

Muhasebe programı ile ön muhasebe programı arasındaki fark nedir?

Muhasebe programı; muhasebecilere ve finans uzmanlarına yönelik yazılımdır. Dili, kurgusu, kullanıcı arayüzü buna göre düzenlenmiştir. Bir muhasebecinin yapması gereken faturaların işlenmesi, resmi defterlerin tutulması gibi işlemleri de içerir.   Bir ön muhasebe programı ya da finans programı ise bir işletmecinin, girişimcinin kendi tutması ve her an erişmesi gereken bilgilerin tutulduğu yazılımdır. Daha fazlası için "Paraşüt muhasebe programı olarak kullanılabilir mi?" yazımıza göz atabilirsiniz. 

 

Muhasebe programı indir, kesin çözüm değil mi?

Ön muhasebenizi tutmak için birçok çözüm mevcut. Bunlardan bir tanesi de internetten satın alıp ya da ücretsiz olarak indirebileceğiniz muhasebe programları. Bu programları kullanmak için kurulum yapmanız, belli bir eğitimden geçmeniz, güncellemeler için birinden yardım almanız, kendiniz ya da birinin yardımı ile yedeklemeler yapmanı gerekir. Bu yazılımlar durdukları yerde gelişmezler, web tabanlı ve YoH olarak çalışan yazılımlar gelişir.

Biz, Paraşüt olarak web tabanlı ön muhasebe ve finans uygulaması sunuyoruz. Amacımız da herhangi bir sosyal medya aracını kullanabilen herkesin kullanabileceği bir arayüz ile ön muhasebe ve finans işini çözmek; hem de sizin taleplerinizle sürekli geliştirerek. 

 

Parası neyse versem, yazılım benim olsa, hep kullansam?

Paraşüt'te lisans ücreti yoktur, kullandığınız kadar ödersiniz, kullanmak istemediğiniz ya da ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz zaman (verilerinizi de alarak) hesabınızı kapatabilirsiniz. Diğer yandan hiçbir yazılımı bir kere satın alarak sorununuzu ilelebet çözemezsiniz.

Bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları gelişir; yeni işletim sistemleri, yazılımlar çıkar; işinizde yeni ihtiyaçlar doğar, entegrasyonlar ve yazılımların yenilenmesi, güncellenmesi gerekir. Bu da yeni maliyetler demektir. Şöyle düşünün; bir cep telefonunu en fazla kaç sene kullanabiliyorsunuz ki işinizin en hayati noktası olan finansal takip için kullandığınız yazılım sorunlarınızı ilelebet çözsün.

Paraşüt'ü satın almazsınız, abone olur, lisans ücretlerine göre daha az ödersiniz.

 

Hizmet olarak Yazılım (SaaS)'da neyi satın alırsınız?

Herhangi bir yazılım lisansı değil de HoY aldığınızda sorununuza çözüm olacak yazılımı değil, aslında yanında gelen tüm hizmetleri almış olursunuz. Bir kere satın alıp sonra kullanmaya başladığınız yazılımdan farklı olarak biz size Paraşüt'te:

  • Web tabanlı olduğu için her yerden ve her zaman erişim,
  • Sınırsız ve canlı destek; ister telefondan ister e-mail ile isterseniz de uygulama içinden mesajla,
  • Çok düşük maliyetli ön muhasebe ve finansal bilgi tutma,
  • Sürekli eklenen özellikler,
  • Her gün yedekleme,
  • Ayrıntılı belgelerle kullanıcı deneyiminize destek sunuyoruz.
  • Paraşüt'e abone olduğunuzda ayda en fazla 135 TL ödersiniz ve tek işi sizin için ön muhasebe yazılımı geliştirmek olan, uluslararası yatırımcılar tarafından desteklenen ve her gün büyüyen bu ekip sadece sizin için çalışır:

    Kısaca Paraşüt sadece bir ön muhasebe programı değil, ön muhasebe karşısında sizi yalnız bırakmayan hizmetler bütününü sunar. Paraşüt'ü 14 gün ücretsiz denemek için:

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar