02.01.2023

Paraşüt muhasebe programı olarak kullanılabilir mi?

tunca ucer

Tunca Üçer

İçerik Pazarlaması Uzmanı

Şirketinizi kurdunuz. Şimdi gelir-giderlerinizi düzenli tutmak, finansal durumunuzu inceleyebilmek, harcamalarınızı kontrol altına almak istiyorsunuz. Diğer yandan da tutmanız gereken defterler, yasal evrak, vergi beyanları derken tüm bunları nasıl çözeceğinizi düşünüyorsunuz. İhtiyacınız olan bir muhasebe programı mı? Yoksa bir ön muhasebe programı mı?Cevabı yazımızda!

Muhasebe Programı

Bir girişimci ya da işletmeci tüzel kişiliğe sahip olduğu zaman yasal zorunluluklarını yerine getirmek ve takip edebilmek için bir muhasebeciyle çalışmaya başlar. Muhasebeciler mükelleflerinin dosyalarını tutmak için özel muhasebe programları kullanırlar. Bu noktada muhasebe ve ön muhasebenin farklı iki alan olduğunun altını çizmemizde yarar var.

O yüzden rahatlayabilirsiniz, teknik bilgi ve uzun öğrenme süreçleri gerektiren muhasebe programları ile işiniz olmayacak! Fakat şirketinizin finansal yapısına hakim olabilmeniz için ön muhasebenizi tutmalısınız.

Muhasebe programlarını muhasebecilere bırakalım, biz kendi işimizi geliştirmek ve finansal durumumuza hakim olmak için ön muhasebe programlarına bakalım. Ön muhasebe bilgilerinin şirket içinde tutulması gerekir.

Özellikle yeni kurulmuş ve büyümekte olan şirketlerde bu bilgiler şirket kurucusu ya da ortaklarından biri tarafından tutulur. Peki ön muhasebe neleri kapsar ve şirket içinde hangi işlemleri gerçekleştirmelisiniz?

  • Faturalar: Satış ve alışlarınızı resmi olarak gerçekleştirmek için fatura kullanmak zorundasınız.
  • Cari hesaplar: Şirketinizin müşteri ve tedarikçi hesaplarının toplamı cari hesaplarınızdır. Cari hesap yönetimiyle alacak ve borç takibi yapabilirsiniz.
  • Bankalar: Bankaya yatırılan veya bankadan çekilen paralar, ödenen çekler, yapılan veya gelen havalelerin bütünü de yine ön muhasebenin konusudur.

    Çek/Senet: Ticari alışverişler her zaman nakit ödeme ile gerçekleştirilmez. Çek ve senet ticari hayatın sık kullanılan ödeme araçlarındandır ve ön muhasebede işlenmesi gerekir.

  • Aylık Bordrolar: Personelin ücret hesaplaması da ön muhasebe dahilindedir.
  • Stok takibi: Deponuzdaki mal sizin stoğunuzdur. Ürün alım satımı yapan firmalar ön muhasebelerinde stok takibi de yapmalıdır.

  • Sonuç olarak Paraşüt’ü şirketinizin sağlıklı bir finansal yapısı olması için ihtiyaç duyduğunuz her alanda bir ön muhasebe programı olarak kullanabilirsiniz; faturalarınızı takip edebilir, cari hesaplarınızı kontrol edebilir, gelir giderlerinize hakim olabilir, harcamalarınızı kontrol altında tutabilir, detaylı raporlar ile finansal yapınızı denetleyebilirsiniz.

    Ayrıca elektronik faturalama ve online tahsilat gibi özellikler hakkında detaylı bilgiyi Ön Muhasebe Programı Özellikleri sayfasından alabilir ve hemen 14 gün ücretsiz denemenizi başlatabilirsiniz:

    Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

    Muhasebe programı nedir? Neden kullanılır? Fatura türleri neler? Faturalar arasındaki farklar nelerdir? Gelir gider yönetiminin 4 temel kuralı

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar