29.03.2023

N11 mağaza entegrasyonu için API anahtarı

e-Ticaret yapan ve yeni pazaryerlerine girmek isteyenlere müjde, bu yazımızda N11 ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi öğreneceksiniz!

N11 Mağaza Entegrasyonu için API Anahtarı temin etmek e-ticaret entegrasyon sürecinizin ilk adımıdır. Türkiye’de e-ticaret dendiğinde ismini sıkça duymaya alışık olduğumuz pazaryerinden biri olan n11.com, 2012 yılında Doğuş grubu ve Koreli SK Grup şirketlerinin ortaklığı ile kurulmuştur. N11.com; elektronikten tekstile, mutfak gereçlerinden el sanatlarına kadar birbirinden farklı ihtiyaç ve zevklere hitap eden milyonlarca ürünün satıldığı popüler bir online pazaryeridir.

N11 API anahtarı, N11 mağazanızı kendi e-ticaret sisteminize bağlayarak ürün yönetimi, stok takibi, fiyat güncellemesi, sipariş yönetimi ve fatura oluşturma gibi işlemleri tek panelden yapmanıza imkan sağlayan bir araçtır. N11 entegrasyonu sayesinde, e-ticaret alanında hizmet veren şirketlerin satış yaptıkları web sitesi ile n11.com’da yer alan mağazalarının senkronize edilerek, satıştan teslimata uzanan süreçlerin tek panel üzerinden kolayca yönetilmesi sağlanır.

 

N11’de nasıl mağaza açılır?

N11 API anahtarı almak için öncelikle N11’de mağaza açmanız gerekir. N11’de satıcı olabilmek için şirket olma zorunluluğu bulunur. Şahıs şirketi bile olsa eğer bir şirket sahibiyseniz "Üyelik Oluşturma" sayfasında şirketinizle ilgili sizden istenen bilgileri ve evrakları ileterek, mağaza açma başvurunuzu yapabilirsiniz. Evraklarınızı sisteme yükledikten sonra, başvurunuz 1-3 iş günü arasında onaylanacaktır.

Evrak onayınız gerçekleştikten sonra ise kategori onayı sürecine geçersiniz. Kategori yöneticileri bu süreçte sizden bazı ek bilgiler talep edebilir. Tüm bu süreçler tamamlandığında ürünlerinizi sisteme yükleyebilir, satış yapmaya başlayabilirsiniz. Böylelikle n11’in sahip olduğu hazır müşteri kitlesine satış yapacağınız için müşteri arama derdiniz olmaz. Hem dijital platformlar hem de televizyon gibi platformlarda n11 reklamları sürekli olarak gösterildiğinden, reklam harcamalarından ciddi oranda tasarruf sağlayabilirsiniz.

 

N11 API anahtarı alma

N11 API anahtarı almak için yapmanız gerekenler şunlardır;

  • com mağaza panelinizde (yani https://so.n11.com adresinde) oturum açın ve "Hesabım" menüsü altında yer alan Api Hesapları sekmesine tıklayın.
  • Açılan sayfadaki Yeni Hesap Oluştur butonuna tıklayın. Artık Api hesabınız oluşmuştur.
  • Daha sonra Yeni Api Şifresi Oluştur sekmesine tıklayın. Api anahtarınızın şifresi, e-posta adresinize gönderilecektir.
  •  

    N11 API ile neler yapılabilir?

  • Müşterilerinizle yapacağınız mesajlaşmaları, chat formatında görüntüleyebilirsiniz.
  • Ürün yönetimi sayfanıza ürünlerinizi toplu şekilde yükleyebilir ve satışa çıkarabilirsiniz.
  • Ürünlerinizin stok ve fiyat bilgilerini toplu şekilde güncelleyebilirsiniz.
  • Alıcıların ödeme onayı vermediği siparişlerin tamamı için otomatik olarak onay hatırlatma süreci başlatabilirsiniz.
  • Satışı sonlanmış olan ürünlerinizi tekrar toplu şekilde satışa çıkarabilirsiniz.
  • Paraşüt e-Ticaret N11 API entegrasyonu ile siparişlerinizi tek bir panel üzerinden yönetebilir, faturalandırma işlemlerini kolayca yapabilirsiniz.
  • Kargolamış olduğunuz ürünlerin kargo takip bilgilerini "Hesabım" sayfanıza otomatik olarak girebilirsiniz.
  • Müşterilerinize otomatik şekilde mesajlar gönderebilirsiniz.
  • Ürünlerinizin görsellerini, açıklamalarını ve kategorilerini toplu olarak düzenleyebilir; ürünlerinize ekstra opsiyonel özellikler ekleyebilirsiniz.
  • N11 API anahtarı alma işlemini tamamladıktan sonra artık tüm N11 e-ticaret sitesi işlemlerinizi, Paraşüt e-Ticaret üzerinden yönetebilirsiniz. N11 API entegrasyonu sayesinde, kategori, ürün, sipariş ve stok yönetimi gibi süreçleri, tek panel üzerinden rahat bir şekilde yönetebilirsiniz.

     

    N11 mağazanızda pazaryeri entegrasyonu nasıl yapılır?

    Çok kanallı e-ticaret, zorluklarla profesyonel biçimde mücadele etmeyi gerektiren bir yapıya sahiptir ve bu konuda doğru taktikleri uygulamazsanız e-ticaret satış süreçleriniz ve operasyonel sorunlarınız her geçen gün daha da artacaktır. Bu yüzden zorlukları aşmanız ve daha kolay bir e-ticaret satış süreci için Paraşüt e-Ticaret kullanmak yapacağınız en doğru tercih olacağından şüpheniz olmasın. Üstelik sadece N11 değil birçok farklı pazaryeri entegrasyonları tek tıkla elinizin altında.

    Paraşüt e-Ticaret N11 entegrasyonu ile API kullanarak çok kanallı e-ticaretin yeni yüzüyle tanışın. Ürünlerinizi satış yaptığınız her kanalda kolayca listeleyin, e-ticaret sipariş ve kargo süreçlerinizi yönetin, otomatik e-fatura kesin ve e-ticaret stoklarınızı gerçek zamanlı yönetin. Pazaryerlerine ürün ekleme, varyant yönetimi, stok yönetimi ve e-fatura süreçlerinin sizi yavaşlatmasına izin vermiyoruz!

    Paraşüt e-Ticaret ile daha çok ürün satışı ve hızlı bir e-ticaret sürecine sahip olmak hiç zor değil!  Yeni ürününüzü aynı anda tüm pazaryerlerine aktarabilirsiniz. Size angarya olarak gelen ürün ismi ve açıklaması ekleme, fotoğraf yükleme gibi işlemleri sadece bir kere yapmanız yeterli olacaktır.

    Siz de hemen Paraşüt e-Ticaret'i deneyin, tüm e-ticaret işlemlerinizi hızla gerçekleştirin. Otomatik e-fatura gönderin, ürünlerinizi kolaylıkla satışa açın, kargo fişi çıkartın ve stoklarınızı sorunsuzca yönetin.

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar