02.02.2023

Neden Excel Yerine Online Ön Muhasebe Programı Kullanmalısınız?

mehmet orhun

Mehmet Orhun

Mali Müşavir

Küçük ya da büyük birçok şirket gelir gider, ön muhasebe veya cari hesap takibi gibi finansal işlemlerini Excel ile takip ediyor. Excel kullanmayı biliyorsanız harikalar yaratabilirsiniz ancak online ön muhasebe programı kullanarak daha az çaba ile daha fazla verim almanız mümkün.

parasut neden finans uygulamasi title: Paraşü Neden Finans Uygulaması?

 

Excel’de karşılaşabileceğiniz sorunlar:

  • Excel’i iyi kullanabilmek, neredeyse bir programlama dili öğrenmek kadar deneyim gerektirebilir. Hatta ileri seviye Excel için gerçekten programlama dili bilmelisiniz. Ancak, Excel kullananlar genelde bilgi ve deneyimlerini tartarken Excel’i iyi bildiklerini öne sürerler.

  • İşletmenin ihtiyacı olan tabloları oluşturmak ciddi bir plan ve çalışma gerektirir. Fatura takip ve gider raporları gibi raporları oluşturmak için azımsanamayacak bir vakit ayırmalısınız. Eğer veri tabanına bağlı değilseniz, tablolarınızın içeriğindeki bilgileri de düzenli olarak güncellemek zorunda kalırsınız.

  • Excel’de verileri değiştirmek oldukça kolay olduğundan, iyi niyetli olmayan kişiler tarafından değiştirilmeye açıktır.

  • Excel’de verilerin takibi nispeten zor olabilir. Örnek vermek gerekirse aynı kayıttan yanlışlıkla iki kere girdiğinizi, eğer siz bu yanlışı bulması için programı ayarlamazsanız bulamaz.

  • Yüksek miktarda veri yığınlarıyla uğraşmak için çok sayıda çalışma sayfasına ve bunların birbiriyle bağlantılı olmasına ihtiyaç duyarsınız. Bu da çalışma dosyanıza aşırı yük getirip çökmesine neden olabilir. Ayrıca şirketinizde bulunan depo entegrasyon veya CRM programları ile uyumlu çalışma sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

  •  

    Online ön muhasebe programlarının üstün yönleri:

  • Programlarda bulunan bir nevi kullandığımız araçların gösterge paneline benzettiğim “yönetici gösterge panelleri” bir bakışta şirketin o anki durumunu görmenize yardımcı olur.

  • Verilerinizin hepsi aynı noktadan gerçek zamanlı beslendiği için doğruluğu konusunda daha emin olabilirsiniz. Aynı zamanda program ve banka, satıcı, alıcı izin verirse banka, satıcı, alıcı verilerini de gerçek zamanlı olarak programınıza alabilirsiniz.

  • Ay sonunu beklemeden kendi ihtiyaçlarınıza uygun raporlar hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda raporu çalıştırmak yeterli.

  • Programa girilen bilgileri takip etmek daha kolaydır. Kimin ne zaman giriş yaptığını rahatlıkla takip ederek işletmenize gelecek denetimlere ışık tutar.

  • Verilerinize uzaktan giriş hakkı vererek dünyanın her yerinden ulaşabilirsiniz. Şirket çalışanlarının ve yöneticilerinin ulaşabileceği verileri yetkilendirerek bordro bilgileri gibi bilgilere ulaşmalarını engelleyebilirsiniz.

  • Verilerinizi sadece Excelde tutmak yerine işletmenize uygun bir ön muhasebe ya da Paraşüt gibi bir finans yönetim programından yararlanmanız daha doğru ve hızlı yönetilebilir bir veri tabanınıza sahip olmanızı sağlayabilir. Daha sonra programdan verileri Excel formatında daha doğru ve gerçek zamanlı alarak ihtiyacınıza göre değişik raporlar oluşturabilirsiniz.

    Henüz Paraşüt kullanıcısı değilseniz, Paraşüt’ü 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz.

    Ön Muhasebe ile İlgili Diğer Yazılarımız

    e-Fatura kullanmak zorunda mıyım?

    CRM Nedir? Ne İşe Yarar?

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar