11.01.2023
3 Dakikalık Okuma Süresi
Stoksuz e-ticaret nedir ve nasıl yapılır?
Çevrimiçi bir iş fırsatı arıyorsanız, büyük olasılıkla stoksuz e ticaret kavramı ile karşılaşmışsınızdır. İngilizce karşılığı “Dropshipping” olarak bilinen bu kavram, hevesli e ticaret girişimcileri için yüksek getiri sağlayabilen çevrimiçi bir iş modelidir. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda stoksuz e ticaret nedir ve stoksuz e ticaret nasıl yapılır detaylıca anlattık.
Küçük bir başlangıç sermayesi ve biraz da öz sermaye ile stoksuz satış yapmaya başlamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Ancak ilk olarak stoksuz e ticaret iş modeli nedir, bu model ile nasıl satış yapılır ve girişimcilik hayalinizi gerçekleştirmek için neden bu modeli seçmelisiniz sorularına cevap bulalım.
Daha fazla müşteriye ulaşmak için ürünlerinizi birden çok pazaryerinde Paraşüt ile kolayca listeleyin!
Stoksuz e-ticaret “Dropshipping” nedir?
Stoksuz e ticaret, satıcının herhangi bir fiziksel envanter satın almadan satış yapmasını sağlayan bir e ticaret perakende modelidir. Bu modelde, perakendeci ürünü müşteriye satar, ardından satış siparişini üçüncü taraf olarak adlandırdığımız bir tedarikçiye iletir, o da siparişi perakendeci adına doğrudan müşteriye gönderir. Stoksuz e ticaret satıcılarının herhangi bir ürün envanterine, depoya veya depolama alanına yatırım yapmasına gerek yoktur.
Dropshipping, online satış yapmak isteyen girişimciler için büyük bir fırsattır çünkü çevrimiçi mağaza işletmek geleneksel perakende modeli kadar operasyonel sermaye gerektirmez. Gerçek bir mağaza açmanız, çalışanları işe almanız, ışıkları açık tutmanız, fatura ödemeniz veya ürün stoklamanız gerekmez. Bunun yerine, çevrimiçi bir mağaza açarsınız ve ürünleri sizler için depolayan tedarikçilerden toptan olarak satın alırsınız.
Stoksuz e-ticaret nasıl yapılır?
Stoksuz e ticaret yapmak için işe ilk olarak web sitesi veya platform kurarak başlanmalıdır. Ardından, ürünleri tüketicilere ulaştırmak isteyen bir toptancı veya dağıtımcıyla ortaklık kurulması gerekmektedir. Ortaklığın bir parçası olarak, satıcının ve tedarikçinin, çevrimiçi olarak satmak istediği ürünlerle ilgili toptan satış fiyatına karar vermesi gerekir. Tedarikçi ile bir anlaşma yapıldıktan sonra ise stoksuz e ticaretin nasıl çalıştığı ve tüm sipariş karşılama süreçleri sizler için aşağıda açıklanmıştır.
Stoksuz e ticaret nedir ve stoksuz e ticaret nasıl yapılır sorularına cevaplar bulduğumuzda göre şimdi sıra stoksuz e ticaretin artıları ve eksilerinde. Gelin bunlara beraber bakalım.
Stoksuz e-ticaretin artıları ve eksileri nelerdir?
Dropshipping iş modelini kullanmanızdaki bazı avantajlar şunlardır:
Öte yandan, dropshipping kullanmanın bazı dezavantajları şunlardır:
Stoksuz e ticaretle mi ilgileniyorsunuz? Sizi birçok kolaylıkla buluşturacak ve tüm e ticaret işlerinizi tek bir panelde yönetmenize yardımcı olacak web platformu olan Shopside ile tanışın. Shopside’ı dilediğiniz zaman tamamen ücretsiz teknik destek ile kurup kullanmaya başlayabilirsiniz. Üstelik ilk 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.
Stoksuz e-ticaret size göre mi?
Dropshipping herkes için mükemmel bir iş planı değildir. Hızlı zengin olma planı ise hiç değildir. Fakat kötünün yanında iyiyi de kabul etmeye istekliyseniz, bu sizin için heyecan verici bir çaba olabilir.
“Bir iş kurmak için yeterli zamanım olup olmadığını bilmiyorum.”
"Günlük işimden kovulma riskini almak istemiyorum."
"Ya çok fazla zaman harcarsam ve yalnızca başarısız olmak için stoksuz satış için para yatırırsam?"
Bir iş kurmayı düşünürken, bu çekincelerin olması normaldir, ancak bunların sizi durdurmasına izin vermeyin. Dropshipping'in daha fazla para kazanmanın ve yeni keşfedilen özgürlüğün tadını çıkarmanın bir yolu olabileceğini düşünüyorsanız, hiç durmayın ve hızlıca bu maceranın içerisine dalın!
Bütün bu anlatılanlar kulağa karmaşık bir bulmaca gibi gelebilir, ancak bir kez stoksuz satış yapmayı öğrendiğinizde, sizler için güzel süreçler başlayacak demektir. Stoksuz e ticaret girişimcisi olarak sizlerde her şeyi uzaktan yapıp kendinizi hiç yormadan para kazanabilirsiniz! Bu süreçte ürünlerinizi listelemek ve tek bir panelden kolayca yönetmek için en iyi web platform ortağınız Paraşüt’ten yardım alabilirsiniz.
Paraşüt e-Ticaret ile ürünlerinizi satış yaptığınız her kanalda kolayca listeleyebilir, sipariş ve kargo süreçlerinizi hızlıca çözümleyebilir, otomatik e-fatura kesebilir ve stoklarınızı gerçek zamanlı yönetebilirsiniz.
Üstelik 14 gün ücretsiz!
Detaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
İlgili İçerikler
Yeni Bloglardan Haberdar Ol
Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.
Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.
Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.
Yüzleri güldüren fırsatlar Paraşüt’te, ön muhasebe ve e-fatura çözümleri tek adreste!
e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.
En Çok Okunanlar
e-Dönüşüm Uygulamaları
e-Faturada özel entegratör değişikliği nasıl yapılır?
Halihazırda kullandığınız özel entegratörde çeşitli sebeplerle değişikliğe gitmek isteyebilir ve başka bir özel entegratör ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bu durumda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
e-Dönüşüm Uygulamaları
10 soruda fatura hakkında her şey!
Fatura kesmek profesyonel hayatın en temel unsurlarından biri. Verdiğiniz hizmet karşılığında fatura kesmek, kestiğiniz faturaların takibini yapmak ve arşivlemek emin adımlarla büyümek isteyen her KOBİ'nin yapması gereken işlerdir. Peki fatura keserken nelere dikkat etmeli? Fatura üzerinde hangi bilgiler bulunmalı?
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılı e-SMM zorunluluğu
E-SMM'ye zorunlu geçiş nedir? 2025 yılında kimlerin e-SMM kullanması gerekecek? Ayrıntıları yeni blog yazımızda.
e-Dönüşüm Uygulamaları
2025 yılında e-arşiv ve e-fatura zorunluluğu nasıl değişti?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidildi. Peki ilgili tebliğ e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek?
En Çok Okunanlar