05.03.2023

Trendyol mağaza entegrasyonu için API anahtarı

Eğer e-ticaret mağazası açarak Trendyol üzerinden satış yapmak istiyorsanız, Trendyol API bilgilerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Paraşüt e-Ticaret ile ürün, stok, sipariş ve kargo yönetimi gibi tüm e-ticaret işlemlerinizi tek panelden kolayca yönetebilirsiniz.

 

API anahtarı nedir ve nasıl çalışır?

Türkçe’de “Uygulama Programlama Arayüzü” anlamına gelen API (Application Programming Interface) sistemi, dijital ortamların birbirleriyle etkileşime geçmesini kolaylaştıran bir platformdur. Özet olarak bir uygulamanın ya da internet sitesinin sunmuş olduğu hizmetlerin, dış bir ortamda kullanılması şeklinde tanımlanabilir.

API entegrasyonu, günümüzde pek çok büyük şirkette ve platformda aktif olarak kullanılmaktadır. Uygulama Programlama Arayüzü, şirketlerin gelirlerini ciddi oranda artıran bir sistemdir.

Birçok online pazaryeri platformunda kaynak sunucuda bulunan bilgi ve özelliklerin, anlık olarak başka uygulamalarda kullanılabilmesi için API anahtarı hizmeti sağlanır. Bu sayede ana uygulamaya giriş yapmaya gerek duyulmadan, işlemler diğer uygulamalar üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.

API anahtarı, Trendyol, N11, Gittigidiyor ve Hepsiburada gibi popüler sanal pazaryeri platformları için en çok kullanılan sistemlerden biri haline gelmiştir. E-ticaret sitelerinde satış yapmak isteyenlerin işini oldukça kolaylaştıran API entagrasyonu, ürün yönetimi, stok ve kargo takibi gibi tüm e-ticaret işlemlerini kolay bir şekilde yönetilebilir hale getirmiştir.

 

Trendyol API bilgileri nasıl alınır?

Trendyol Partner Programı aracılığıyla Trendyol pazarına katılan firmalar, Trendyol API anahtarı sayesinde mağazalarını kendi e-ticaret sistemlerine eklerler. Trendyol API bilgilerini almak için öncelikle uygulamanın pazaryerinde mağaza açmanız gerekir. Trendyol’da mağaza açabilmek için, şirket sahibi olmak şarttır.

Bireysel ya da kurumsal olması fark etmeksizin eğer şirket sahibiyseniz, internet sitesi üzerinden Trendyol mağazanızı kolayca oluşturabilirsiniz.

Mağazanızı oluşturduktan sonra “Hesap Bilgilerim”sekmesine girerek “Entegrasyon Bilgileri” kısmını açın. Bu kısmı açtıktan sonra sayfada bulunan satıcı ID, API KEY ve API Secret bilgilerini görebilirsiniz. Açmış olduğunuz bu sayfa ile Trendyol API bilgilerini öğrenerek, entegrasyon için kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Trendyol API bilgileri almak ne fayda sağlar?

Trendyol API anahtarı almak, e-ticaret sektöründe mağazası olanlar için tüm süreçleri oldukça kolaylaştıran bir hizmettir. Tek panelden kolay yönetim sayesinde, müşterilerin ihtiyaçlarına çok daha kısa bir sürede karşılık verilebilmektedir. Bu sayede mağaza sahibi kişilerin kazançlarının ciddi oranda artmasına imkan sağlanmaktadır.

Bunun yanı sıra API anahtarı sayesinde;

  • Ürün aktarımını kolay bir şekilde yapmak mümkündür.
  • Stoklar ve fiyatlar tek tıklama ile güncellenebilir.
  • Sipariş işlemleri rahat bir şekilde halledilebilir.
  • Trendyol bilgileri sayesinde fatura gönderim işlemlerinde kolay ve rahat bir gönderim elde edilebilir.
  • Müşteri sorularına Shopside üzerinde yer alan panel üzerinden, kolaylıkla erişmeniz mümkün hale gelir. Bu sayede firmanıza gelen yorumları görerek, değerlendirmeler yapabilirsiniz.
  •  

    Trendyol mağazanızda pazaryeri entegrasyonu nasıl yapılır?

    Çok kanallı e-ticaret, zorluklarla profesyonel biçimde mücadele etmeyi gerektiren bir yapıya sahiptir ve bu konuda doğru taktikleri uygulamazsanız e-ticaret satış süreçleriniz ve operasyonel sorunlarınız her geçen gün daha da artacaktır.

    Bu yüzden zorlukları aşmanız ve daha kolay bir e-ticaret satış süreci için Paraşüt e-Ticaret kullanmak yapacağınız en doğru tercih olacağından şüpheniz olmasın. Üstelik sadece Trendyol değil birçok farklı pazaryeri entegrasyonları tek tıkla elinizin altında.

    Paraşüt e-Ticaret Trendyol entegrasyonu ile Trendyol mağazanızı hemen Paraşüt e-Ticaret'e bağlayın. Tüm e-ticaret işlemlerinizi hızla gerçekleştirin. Otomatik e-fatura gönderin, ürünlerinizi kolaylıkla satışa açın, kargo fişi çıkartın ve stoklarınızı sorunsuzca yönetin.

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar