27.01.2019

Yunanistan'da Şirket Kurma

hasan dalgic

Hasan Dalgıç

S.M Mali Müşavir

Farklı ülkelerdeki şirket kuruluş süreçlerini incelediğimiz mini yazı dizimiz Yunanistan'da şirket kuruluşu ile devam ediyor. Gelin, Yunanistan'da şirket kurma süreci ve maliyetlerini birlikte inceleyelim.

Yunanistan'da Şirket Kurma title: Yunanistan'da Şirket Kurma

Türk girişimciler yatırım yapabilmek ve oturma izni alabilmek için Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kuruluşu yapmak istiyorlar. Bu konuda ilk akla gelen ülkelerden biri de Yunanistan oluyor.

Yunanistan öncelikle benzer kültürlerde olmamız ve ulaşımın kolay olması nedenleriyle öne çıkan ülkelerden birisi. Yunanistan’da yakın zamanda yapılan bir kanun değişikliği ile oturma izni konusuna da bazı kolaylıklar getirildi. Bu kolaylık direkt olarak şirket kuran girişimciler için değil, hali hazırda Türkiye’de bir şirketi olan ve bu şirketin Yunanistan’da şubesini açacak olan şirketler ile yine Türkiye’de bir şirketi olan ve bu şirketin ortak olduğu yeni bir şirket kuruluşu yapan girişimcilere getirildi.

Kısaca açıklamak gerekirse Türkiye’de Kurulu bir şirketi olan girişimciler Yunanistan’da şube ya da iştirak sahibi olmaları durumunda kendilerini bu kuruluşlara müdür olarak atayarak iki yıllık oturma izni alabilecekler. İştirak ve şube açılışı işlemleri Yunanistan’da evrakların incelenmesi ve onaylanması ile birlikte ortalama 3-4 hafta sürmektedir.

 

Yunanistan'da Şirket Kurmak için Gerekli Belgeler

Oturma izni ile birlikte ortalama kuruluş maliyeti 4.500 Euro civarında bir maliyeti bulan kuruluş işlemleri için öncelikle Türkiye’de aşağıdaki evrakların hazırlanması bu evrakların apostil işlemlerinin yapılması gerekmektedir: * Şirket Sicil Tasdiknamesi * Genel Kurul Kararı * Şirket Yetkililerinin Pasaport Tercümesi

Yunanistan’da şirket kuruluşu için yasal adres zorunluluğu bulunmaktadır ve çözüm olarak sanal ofis hizmeti alınabilir.

Henüz Paraşüt kullanıcısı değilseniz, Paraşüt’ü 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz.

 

Şirket Kurma ile İlgili Diğer Yazılarımız:

e-Fatura kullanmak zorunda mıyım?

CRM Nedir? Ne İşe Yarar?

Limited Şirket Kuruluş Maliyetleri

Limited Şirket ve Anonim Şirket Kuruluşu

Yeni Bloglardan Haberdar Ol

Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.

Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

En Çok Okunanlar