29.11.2022

Yurt dışında şirket açarken bilinmesi gerekenler

Yurt dışında şirket açmak artık birçok girişimcinin hedefleri arasında. Peki, yurt dışında şirket açmadan önce nelere dikkat edilmeli? Merak ettiğiniz tüm süreçleri blog yazımızda sizin için detaylandırdık.

Dijitalleşme ile birlikte, yeni kurulan şirketler sadece kendi ülkesinin pazarında yer almak yerine yurt dışındaki pazarlarda da işlerini büyütmek istiyor. Özellikle ticaret yapan şirketler için yurt dışı pazarlarında ticaret yaparak iş hacmini büyütebilmek, önemli bir avantajdır.

Eğer siz de işinizi yurt dışında yeni pazarlarda büyütmek istiyor ve yurt dışında şirket sahibi olmanın avantajlarından yararlanmak istiyorsanız, ilk adımı atmadan önce bilmeniz gereken tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

 

Türk vatandaşları yurt dışında şirket kurabilir mi?

Türk vatandaşı olarak yurt dışında şirket kurmanız elbette mümkün. Şirket kurmak istediğiniz ülke ve kurmak istediğiniz şirket tipine göre prosedür değişkenlik gösterir. Ancak sizden istenen belge ve koşulları sağlayarak şirket kurulumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

2023 yılında yurt dışında şirket kurmak için gerekenlere gelin, birlikte göz atalım.

Öncelikle şirket kurabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Aynı zamanda kurmak istediğiniz şirket tipine uygun vizeniz olmalıdır. Eğer bu koşulları sağlıyorsanız yurt dışında şirket kurmak için gerekli belgeler şu şekilde:

• Aynısı veya benzeri kullanılmayan bir şirket ismi

• Şirket sahibi, direktörü, sekreteri ve hissedarlarının detaylı bilgileri

• Kayıtlı şirket adresi

• Şirket kurulum sözleşmesi (Memorandum of association)

• Şirket ana sözleşmesi (Articles of association)

• Ticaret sicil kaydı

Şirket kurulumunu gerçekleştirdikten sonra, son adım işletme banka hesabı açmaktır. Bir işletme banka hesabı açarak kurulum sürecini sonlandırabilir ve işinizi büyütmeye odaklanabilirsiniz.

 

Avrupa’da şirket kurmanın avantajları

Avrupa ülkelerinden birinde şirket kurmak işinizi büyütmek için size önemli avantajlar sağlar. Sadece yeni bir pazara giriş yapmaktan daha fazlasını istiyorsanız, Avrupa ülkelerinde şirket kurmanın önemli avantajlarını inceleyelim.

• Sadece şirket kurduğunuz ülkede değil, tüm Avrupa ülkelerinde kolayca ticaret yapabilirsiniz.

• Avrupa Birliği ülkelerinde geçici ve kalıcı oturma izni alabilirsiniz.

• Vergi muafiyetlerinden faydalanabilirsiniz.

• Ülkelerin hibe ve teşvik politikalarından yararlanabilirsiniz.

• Depolama ve lojistik maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

• Güçlü ekonomisi olan ülkelerde faaliyet göstererek büyüme hızınızı artırabilirsiniz.

 

Hangi ülkede şirket kurmak daha avantajlı?

“Şirketimi Avrupa’da büyütmek istiyorum. Peki, hangi ülkede şirket kurmak daha avantajlı?” sorusu aklınıza takıldıysa, sizin için önerimiz İngiltere’de limited şirketi kurmanız olacaktır. Son yıllarda Türk yatırımcıların odağı olmayı başaran İngiltere, şirketler için sağladığı avantajlar nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor.

Gelin, İngiltere’nin yeni şirketlere sağladığı avantajlara bir bakalım...

 

İngiltere’de şirket kurmanın avantajları

Coğrafi konum İngiltere coğrafi konumu açısından işletmelere çok sayıda avantaj sağlar. Tüm Avrupa ülkeleriyle ve Amerika ile ithalat ve ihracat yapmak isteyen şirketler için İngiltere doğru bir karar olacaktır.

Güçlü ekonomi İngiltere’nin güçlü ve istikrarlı ekonomisi, yeni şirket kurmak isteyenler için önemli bir avantajdır. Riski azaltan bu seçim ile ülke ekonomisi nedeni ile karşılaşabileceğiniz sürprizlerle karşılaşmazsınız. İngiltere’de aynı zamanda güçlü ekonomi sayesinde doğru kitleye ulaştığınızda, bu güçlü pazarda iyi bir konuma yerleşerek hızla büyüyebilirsiniz.

Vergiler ve vergi muafiyetleri İngiltere’de gelir vergisi oranı %19. Bu nedenle, yeni şirket kurmak isteyenlerin sıklıkla tercihi İngiltere olmaya başladı. Bunun yanı sıra yabancı şirket kurulumlarında İngiltere’de önemli avantajlardan birisi de kurumlar vergisi muafiyetidir. Yabancı şirketler aldıkları hisseler için temettü vergisinden muaftır. Aynı zamanda İngiltere’nin; Singapur, Polonya, Hollanda, Myanmar, Hong Kong, Almanya, Kıbrıs, Kanada gibi çok sayıda ülke ile çifte vergi anlaşmaları bulunmaktadır.

 

İngiltere’de online şirket nasıl kurulur?

Siz de yurt dışında şirket kurmaya karar verdiyseniz ama yorucu ve karmaşık şirket kurma süreci sizi korkutuyorsa, İngiltere’de şirketinizi online olarak kurabilirsiniz. Üstelik sadece 2 günde! Yurt dışında yeni bir şirket kurmak istiyorsanız, Türkiye’deki şirketiniz için yurt dışında bir şube açmak istiyorsanız, yurt dışı pazar yerlerinde satış yapmak istiyor veya freelance işinizi yurt dışında sürdürmek istiyorsanız wamo ile sadece 2 günde şirketinizi kurabilir ve işinizi globale taşıyabilirsiniz.

Hazırlamanız gereken birkaç evrak ile 10 dakikada başvurunuzu online olarak wamo web sitesi üzerinden gerçekleştirebilir; ardından şirket kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

GBP ve EUR IBAN hesapları ve farklı para birimlerinde ödeme yapma ve alma imkânı sunan, uluslararası kullanıma uygun yüksek limitli Visa kartı, sanal kartlar ile Amazon, Stripe gibi platformlarla uyumlu wamo banka hesabın da şirketinle birlikte kurulur. İngiltere’ye gitmeden, vize almanıza gerek olmadan,sadece 2 gündeşirketinizi kurmak için wamo’yu keşfedin.

Yeni Bloglardan Haberdar Ol

Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.

Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

En Çok Okunanlar