18.04.2019

E-Tahsilat Nedir? E-Tahsilat İşlemi Nasıl Yapılır?

busra cildas

Büşra Çildaş

İçerik Uzmanı

Büyüyen işletmelerin en büyük kaynakları yarattıkları nakit akışı. Nakit akışının sağlıklı olmasını sağlayan da zamanında yapılan tahsilatlar. Tahsilatı hatırlatmanın çeşitli yolları var. Telefonla hatırlatmalar, yüz yüze görüşmeler, zaman zaman yapılan pazarlıklar… Ne kadar farklı kanaldan tahsilat yapabilirseniz, nakit akışınız o kadar sağlıklı olur. E-tahsilat da bu tahsilat kanallarından biri.

Paraşüt'te online tahsilat

 

E-tahsilat nedir?

En kısa tanımıyla e-tahsilat, online ödeme araçları (kredi kartı, banka kartı, sanal kredi kartı vs.) yoluyla carilerinizden tahsilat yapabilmeniz için bir sistemdir.

 

Nasıl e-tahsilat yapabilirim?

E-tahsilat yapmak için bankaların sanal poslarını web sitenize entegre edebilirsiniz. Bu konuda iyzico COO’su Orkun Saitoğlu ile gerçekleştirdiğimiz Ödeme Sistemleri 101 yazımıza göz atabilirsiniz. 

Bunun yanında, sanal poslarla ilgili soruları yanıtladığımız Sanal Pos Nedir? yazımızın da size yardımcı olabileceğini umuyorum.

Sanal pos haricinde, herhangi bir entegrayona gerek duymadan hazır entegre bir çözüm üzerinden de ilerleyebilirsiniz. Bu aşamada örneğin, kredi kartı ile online tahsilat çözümü sunan Paraşüt'ü kullanabilirsiniz.

 

E-tahsilat ne için kullanılabilir?

E-tahsilat ya da kredi kartı ile online tahsilatı, carilerinizden, bayilerden, alt bayilerden, kurumsal müşterilerden tahsilat yapmak; okul, site, dernek, apartman, sanayi sitesi, kolej, spor kulübü vs. gibi kurumların düzenli ya da düzensiz ödemelerini müşteri veya üyelerin kredi kartından almak için kullanabilirsiniz.

 

Paraşüt'ün e-tahsilat (kredi kartı ile online tahsilat) özelliğini siteme entegre edebilir miyim?

Hayır. Uygulama üzerinde verdiğimiz online tahsilat hizmeti, Paraşüt üzerinde oluşturmuş olduğunuz faturayı veya cari hesap ekstresini e-posta ile paylaşarak fatura üzerinden tahsilat talep edilmesi şeklinde çalışmaktadır.

 

Kendi e-tahsilat/online tahsilat çözümümü nasıl kurabilirim?

Piyasada birçok e-tahsilat/online tahsilat çözümü bulunmaktadır. Bunlar için belli bir entegrasyon ücreti ve hizmet bedeli ödersiniz.

Paraşüt'te online tahsilat özelliği için herhangi bir aktivasyon/entegrasyon ücreti ödemezsiniz. Online tahsilatın size maliyeti, iş ortağımız ve ödeme altayapısı iyzico'nun aldığı komisyonlardır.

Paraşüt hesabınıza giriş yaparak Uygulamalar sayfasından online tahsilata kolayca başvurabilirsiniz . Eğer Paraşüt hesabınız yoksa 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz:

 

E-tahsilat/Kredi kartı ile online tahsilat başvurusu

(image: online-tahsilat-basvuru.gif alt: online tahsilat başvurusu)

 

E-tahsilat ücretleri nedir?

E-tahsilat çözümümüzü kullanmak için herhangi bir kurulum ya da entegrasyon bedeli ödemezsiniz. Online tahsilat yaptıktça yaptığınız işlem tutarı üzerinden uygun bir komisyon oranı ödersiniz. En fazla 7 gün içerisinde paranız (hafta boyunca gerçekleşen tüm tahsilatlarınız bir sonraki çarşamba günü) hesabınıza geçer.

  • Uygulanan komisyon oranları ve blokaj süreleri sektörlere ve firma risk analizine göre farklılık gösterebilir.
  •  

    E-tahsilat/online tahsilat nedir ve kimler başvurabilir? (Video anlatım)

     

    E-tahsilat yapmak güvenli midir?

    Paraşüt üstünden huzur içinde tahsilat yapabilirsiniz. Çünkü online tahsilat özelliğimizde üst düzey veri güvenliği standardı PCI-DSS sertifikasına sahip çözüm ortağımız iyzico ile maksimum güvenlik standartlarında hizmet sunuyoruz.

    Müşteriniz, internet üzerinden alışveriş yapar gibi size ödemesini bu şekilde kolaylıkla ve güvenli bir şekilde yapabilir. Siz de tahsilatlarınızı güvenceye almış olursunuz.

     

    E-tahsilatta para ne zaman hesabıma aktarılır?

    Eğer Paraşüt'ün Online Tahsilat özelliğini kullanırsanız, çözüm ortağımız iyzico'nun Paraşüt müşterilerine özel sunmuş olduğu uygun komisyon oranları ve geri ödeme süresinden yararlanırsınız; paranız en fazla 7 gün içerisinde banka hesabınıza aktarılır.

  • Uygulanan komisyon oranları ve blokaj süreleri sektörlere ve firmalara göre değişiklik gösterebilir.
  • Bu hizmet hakkında detaylı bilgi için "Kredi Kartıyla Online Tahsilat Nedir? Nasıl Yapılır?" yazımızı okuyabilirsiniz.

    Online Tahsilat Programı Paraşüt hakkında daha fazla bilgi alabilir ve Paraşüt'ü hemen 14 gün ücretsiz denemeye başlayabilirsiniz.

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar