05.03.2023

Amazon Türkiye'de nasıl mağaza açılır?

mobile log

Paraşüt

İçerik Yazarları

Online pazaryerleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Amazon Türkiye'de nasıl mağaza açılır, e-ticaret operasyonları nasıl yürütülür? Merak ettiğiniz tüm detaylar yazımızda.

Amazon’da mağaza açmak için ilk olarak bir satıcı hesabı açmanız gerekiyor. Satıcı hesabınızı oluşturduktan sonra Amazon üzerinde ürünlerinizi listelemeye başlayabilirsiniz. Satıcı hesabı oluşturabilmek için önce bazı bilgilerin girişini yapmalı ve bazı belgeleri temin etmeniz etmelisiniz.

 

Amazon nasıl çalışır?

Amazon’un iki farklı şekilde çalışma prensibi vardır. Bu prensiplerden ilki; Amazon’un kendi tedarik ettiği ve depoladığı ürünleri kendi ismiyle satışa sunmasıdır. Bu durumda alıcılar, ürünleri doğrudan Amazon’dan satın almaktadır. İkinci yöntemde ise Amazon mağazası açmak isteyen şirketler, bir satıcı hesabı açarak kendi mağazalarını oluşturur. Böylece satıcılar burada kendi ürünlerini listeleyerek, Amazon’un geniş müşteri kitlesine ulaşabilirler.

Amazon’da satıcı hesabına sahip olan şirketler, Amazon’un kendi kargo sistemlerinden yararlanabildikleri gibi, ürünlerini kullanıcılara kendileri de kargolayabiliyorlar. Ayrıca Amazon’da satış yapan firmalar Amazon’un kendi reklam özelliklerinden faydalanarak, mağazalarını üst sıralara çıkartabilmek adına çalışmalar da yapabiliyorlar.

 

Amazon mağazası nasıl açılır?

E-ticarete atılmak ve online pazaryerinin sağladığı pek çok avantajdan faydalanmak isteyen satıcıların ilk tercihlerinden biri de Amazon Türkiye’de mağaza açmak oluyor. Bunun için bazı belgeler temin etmek ve bazı işlemler gerçekleştirmek gerekiyor.

Amazon’da satıcı hesabı oluşturmak için sahip olmanız gereken bilgi ve belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Kredi kartı bilgileri:Amazon satış ücretlerinin tahsil edilmesi için satıcı hesap bakiyesinin yeterli gelmediği durumlarda kullanılır.
  • Telefon numarası:İletişimin kurulması için gereklidir.
  • Firma kayıt bilgileri: Firmanızı Amazon’a kayıt ettirebilmeniz için işletme türünü seçmeniz, şirket sicil numarası, mersis no ve şirket vergi numarası bilgileriyle beraber, şirket adres bilgilerini sisteme girmeniz gerekir. İrtibatta kalınacak kişinin bilgileri: Birincil irtibat kişisinin kimlik bilgileri, doğum tarihi ve yeri ile cep telefonu numarası gereklidir.
  • Banka hesap bilgileri: Satışlardan elde edilen gelirin yatırılabilmesi için bir TL hesabının girişi yapılmalıdır.
  •  

    Neden Amazon mağazası açmalısınız?

    Amazon, kullanıcı memnuniyeti ve müşteri hizmetleri alanında dünyanın en büyük online pazaryerlerinden biri olan, son derece güçlü bir e-ticaret firmasıdır. Amazon’da mağaza açarak ürünlerinizi bu platformda listelemeniz, güçlü bir firmayı arkanıza aldığınız için mağazanızın satış potansiyelini oldukça arttıran etkenlerden biridir.

    Türkiye’de hizmet vermeye yeni başlamış olsa bile ilerleyen zamanlarda çok daha fazla sayıda şirket ve kullanıcı Amazon’un fırsatlarından faydalanmak isteyecektir. Bunun için Amazon mağazası açmanız, firmanızın güçlü bir kanal üzerinden satış yapmasına imkan sağlayacaktır.

    Eğer Amazon mağazanızı açtıktan sonra tüm e-ticaret işlemlerinizi tek panelden kolayca yönetebilmek isterseniz, Paraşüt e-Ticaret ile hemen iletişime geçebilirsiniz!

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar