16.04.2019

Kredi Kartıyla Online Tahsilat Nedir? Nasıl Yapılır?

Ticaret yapmak zordur, yaptığınız bir satışın tahsilatını yapmak daha da zordur. Halbuki kredi kartı ile online tahsilat yaparak alacaklarınızı garanti altına alabilirsiniz.

Paraşüt'te Online Tahsilat title: Paraşüt'te Online Tahsilat

Ticaretin ne kadar meşakkatli bir süreç olduğunu bilmek için bu sürecin birebir içinde olmaya gerek yok. Müşterilerimizden her gün duyuyoruz ki, hangi iş kolunda olursanız olun, ticaretin en zorlu kısmı, zamanında tahsilat yapabilmek.

POS cihazı, sanal pos veya EFT/havale yöntemleri ile anında tahsilat yapıyorsanız ne ala ama gördüğümüz kadarıyla her iş kolu veya şirket o kadar şanslı değil.

Kimi zaman aldığınız çekin karşılığı çıkmıyor, kimi zaman vadesi o kadar ileride ki size ihtiyacınız olan nakit akışını sağlamıyor. Bankalardan kredi kartı veya sanal POS temin edelim deseniz komisyon oranları yüksek ve entegrasyon süreçleri zaman alıyor.

 

Kredi Kartı ile Online Tahsilat ne işe yarar?

Kredi kartı ile online tahsilat imkanı sayesinde entegrasyon ile para ve zaman kaybetmeden müşterilerinize kredi kartı ile online ödeme imkanı sunabilirsiniz. Müşterileriniz, 3D güvenli bir sistem üzerinden kredi kartı bilgilerini girerek tarafınıza ödeme yapabilir, yapılan tahsilat en fazla 7 gün içerisinde (hafta boyunca gerçekleşen tüm tahsilatlarınız bir sonraki çarşamba günü) hesabınıza aktarılır.

 

Online tahsilat güvenli midir?

Paraşüt üstünden huzur içinde online tahsilat yapabilirsiniz. Çünkü üst düzey veri güvenliği standardı PCI-DSS 1. seviye sertifikasına sahip çözüm ortağımız iyzico ile maksimum güvenlik standartlarında hizmet sunuyoruz.

 

Kredi Kartıyla Online Tahsilat için Nasıl Başvuru Yapılır?

Paraşüt'ün "Kredi Kartı ile Online Tahsilat" hizmetini kullanabilmek için, Paraşüt hesabınız üzerinden Uygulamalar sayfasına gidip iyzico başvuru formunu online olarak doldurup göndermenizle birlikte 2 saat içerisinde online tahsilat yapmaya başlayabiliyorsunuz.

 

Paraşüt ile Online Tahsilat Yapmanın Avantajları

  • Müşterilerinize kredi kartıyla tek çekim ya da taksitli ödeme seçeneği sunabilirsiniz.
  • Müşterinize size ister taksitli ister tek çekim ile ödeme yapsın, tahsil edilen tutar tek seferde ve en fazla 7 gün içerisinde belirttiğiniz banka hesabına yatırılır.
  • Paraşüt'te Online Tahsilat özelliğini kullanmak için herhangi bir entegrasyon süreci veya başvuru ücreti yoktur.
  • Online tahsilat özelliğini kullanmak için Paraşüt Ön Muhasebe Programı'nın abonelik ücreti haricinde Paraşüt'e ayrıca bir ödeme yapmanız gerekmez.
  • Online tahsilat yaptıkça çözüm ortağımız iyzico'ya komisyon bedeli ödersiniz. Uygulanan komisyon oranları ve blokaj süreleri sektörlere ve firma risk analizine göre farklılık gösterebilir.
  • Bir yandan Paraşüt ile cari hesap takibi yaparken e-posta yoluyla müşterilerinizden kredi kartı ile tahsilat talep edebilir veya müşterilerinize otomatik ödeme hatırlatma e-postaları gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Online Tahsilat özelliği ile ön muhasebe entegre çalıştığından kredi kartı ile gelen tahsilatlar, çalıştığınız cari hesabın geçmişine otomatik olarak kaydedilmiş olur.
  •  

    Paraşüt'te Kredi Kartı ile Online Tahsilat nasıl gerçekleştirilir?

    Tahsilat günü gelen veya vadesi geçmiş bir satış kaydını Paraşüt hesabınız üzerinden e-posta ile müşterinizle paylaşarak online tahsilat talebinde bulunabilirsiniz. Bunun üzerine müşteriniz sizden bir e-posta alır, e-posta içindeki linke tıklayarak 3D secure ortamda kredi kartı bilgilerini girerek ödemesini yapabilir. Dilerse, bankasının ve kullandığı kredi kartının sunduğu taksit imkanları ve vade farkları doğrultusunda taksitli ödeme yapabilir.

    Paraşüt'ün bu noktadaki en büyük avantajlarından biri de herhangi bir satış faturası kaydı üzerinden tahsilat yapabilecek olmanız. Bu faturayı henüz kesmemiş veya resmileştirmemiş olabilirsiniz, önemli değil. Önemli olan, tahsil etmek istediğiniz tutara istinaden bir satış faturası kaydını Paraşüt üzerinde oluşturmanız ve müşterinizle paylaşmanız.

    Diğer bir seçenek de müşterinizle cari hesap ekstresi paylaşarak tahsilat talep etmek olacaktır. Paraşüt'te cari hesap takibi yapıyorsanız ve müşterinizle geçmiş işlemlerinizin bir dökümü zaten varsa, henüz tahsil etmediğiniz tutar zaten müşteri bakiyesi olarak görünecektir. Müşterinizle cari hesap ekstresi paylaşımı yaparken kendisine online ödeme imkanı da sağlarsanız, müşteriniz kendisi ile paylaşılan link üzerinden toplam borcunu görüntüleyebilir ve isterse borcun tamamını, isterse bir kısmını kredi kartı ile online olarak ödeyebilir.

     

    Kredi kartı ile tahsilat yaptığınızda paranız hesabınıza ne zaman geçer?

    Müşteriniz ister tek çekim ile, isterse taksitli ödeme yapmış olsun, toplam tahsilat tutarından iyzico'nun alacağı komisyon tutarı düşülerek, hafta boyunca gerçekleşen tüm tahsilatlar bir sonraki çarşamba günü olacak şekilde paranız hesabınıza yatırılır. Dolayısıyla, tahsilatı yaptıktan sonra paranızın hesabınıza yatması için en fazla 7 gün beklersiniz.

     

    Taksitten doğan vade farkından kim sorumlu?

    Müşteriniz.

    Daha detaylı açıklamak gerekirse, siz kendisine kredi kartı ile online ödeme imkanı sunduğunuzda müşterinizin karşısına öncelikli olarak tek çekim ile ödeme opsiyonu çıkacaktır. Müşteriniz kredi kartı bilgilerini girmeye başladığında ise bankasının iyzico ile anlaşmasına bağlı olarak taksit imkanlarını görecek ve vade farkı da otomatik olarak taksit tutarına yansımış olacaktır.

    Ancak dilerseniz taksitten doğan vade farkını müşterinizle paylaşmayı seçebilirsiniz. Bunu, iyzico ayarlarınızdan yapabilir ve dilediğinizde tekrar düzenleyebilirsiniz.

     

    Kullanmaya başlamak için

  • iyzico hesabınız yoksa başvuru süreci kolaydır; Paraşüt hesabınız üzerinden Uygulamalar sayfasına gidip Online Tahsilat başvuru formunu online olarak doldurup gereken evrakları da yine online olarak sisteme yüklersiniz. Başvurunuzu takiben en fazla 2 saat içerisinde kredi kartı ile online tahsilat yapmaya başlayabilirsiniz.
  • iyzico hesabınız varsa iyzico hesabınız ile Paraşüt hesabınızı yine Uygulamalar sayfası üzerinden bağlayıp kredi kartı ile online tahsilat yapmaya anında başlayabilirsiniz.
  •  

    Hemen başvurun

    Paraşüt hesabınız içerisinden AYARLAR > Uygulamalar sayfasına giderek başvurunuzu takiben kredi kartı ile online tahsilat yapmaya hemen başlayabilirsiniz.

    Paraşüt hesabınız yoksa Paraşüt’ü 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz:

     

    İlginizi Çekebilecek Yazılarımız:

    Bir Personelin İşletmeye Olan Maliyetinin Hesaplanması

    Geçici Vergi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

    e-Faturaya geçmek zorunda mıyım?

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar