11.01.2022

Kredi kartıyla online tahsilat yapmak güvenli mi?

mobile log

Paraşüt

İçerik Yazarları

İnternetten kredi kartıyla işlem yapmak hâlâ birçok insan için zor olan bir konu. Peki, internetten kredi kartıyla online tahsilat yapmak bu sürecin neresinde kalıyor? Tahsilat yaptığınız müşterileriniz kendini güvende hissediyor mu? Müşterilerinizin kredi kartı bilgileri korunuyor mu?

20 yılı aşkın bir süredir internetten ödeme yapma/alma hayatımızda. Geçmişte kredi kartı bilgilerinin çalınma olasılığı, sipariş verilen ürünün alıcıya ulaşmaması, söz verilen ürün yerine başka bir ürün gelmesi, ‘dokunma’ ve ‘görme’ eyleminde bulunmadan internetten alışveriş yapmak aşılması zor engellerden yalnızca birkaçıydı.

 

Çok değil birkaç yıl önce "İnternetten kredi kartı ile alışveriş güvenli mi?" soruları yaygınken bugün internetten alışveriş ile fiziksel alışveriş arasındaki farkın hızla kapandığını ve internette kredi kartı kullanımının farklı alanlara sıçradığını görüyoruz.

 

Bu alanlardan biri de tahsilat alanı oldu. Geçmişin "Havale ile alışveriş güvenli mi?" soruları yerini, "Fatura ödeme işlemleri güvenilir mi?" sorularına bıraktı. Bu zamana kadar tahsilat işlemleri havale / EFT, çek, posta havalesi (mail order) ya da nakit olarak yapılırken artık hayatımıza kredi kartıyla online tahsilat kavramı girdi.

 

İnternetten kredi kartıyla online tahsilat yapmak ne kadar güvenli?

Elbette bu işlemi güvenle yapabilmek için birkaç koşulu yerine getirmeniz gerekiyor. Kredi kartıyla online tahsilat yapabilmeniz için bir online tahsilat çözümünüz olması gerekmekte. Bu çözüm sayesinde sanal POS hizmetinden yararlanarak internetten kredi kartı ile online tahsilat yapmaya başlayacaksınız. Piyasada bu konuyla ilgili birçok çözüm bulunmakta ancak birçoğu belli bir entegrasyon ücreti ve hizmet bedeli istiyor.

 

Diyelim ki kendi çözümünüzü yapma seçeneği üzerinden gittiniz. Burada sanal POS faktörü yine karşınıza çıkıyor. Online tahsilat çözümünüzde kullandığınız sanal POS’un altyapısı nedir? Ödeme alabildiği bankalar nelerdir? 3D secure özelliği var mıdır? Kart bilgileri baştan uca korunuyor mu? Taksit özelliği var mı? Yurt dışından da ödeme alınabiliyor mu?

 

Gördüğünüz gibi gözden kaçırılmaması gereken birçok detay var. Peki, bu işlemi bir partner şirket üzerinden ilerlettiğinizde avantajlarınız ne olacak?

Paraşüt’te kredi kartıyla online tahsilat özelliği popup:yes için herhangi bir aktivasyon / entegrasyon ücreti ödemeyeceksiniz ve iş ortağımız iyzico ile olan iş birliğimiz sayesinde güvenle online tahsilat yapabileceksiniz.

iyzico, BDDK lisansına ve dünyanın en üst düzey veri güvenliği standardı olan PCI – DSS sertifikasına sahip bir ödeme kuruluşudur. Bu iş birliği sayesinde online tahsilat çözümümüzü kullandığınızda maksimum güvenlik standartlarında hizmet alacaksınız ve müşterileriniz sistemimizden 3D secure ile güvenle ödeme yapabilecekler.

 

Paraşüt - iyzico iş birliği size neler sunar?

  • e-Tahsilat özelliği ile gelen sanal POS hizmeti sayesinde, internetten kredi kartıyla ister nakit ister taksitle kredi kartıyla ödeme alabileceksiniz.
  • Taksitli ödeme alsanız dahi tahsilatın toplam tutarı tek seferde ve en fazla 7 gün içerisinde hesabınıza aktarılacak.
  • Ödemelerinizi daha kolay ve düzenli olarak alabileceksiniz.
  • Yabancı para birimleriyle de ödeme alabileceksiniz.
  • Bu iş birliği sayesinde artık online tahsilat hizmetini müşterilerinize güvenle sunabilirsiniz. Müşterileriniz, internet üzerinden alışveriş yapar gibi ödemesini kolaylıkla ve güvenli bir şekilde yapabilir. Siz de tahsilatlarınızı hem daha kısa sürede hem de daha güvenle almış olursunuz.

    Paraşüt hesabınıza giriş yaparak Uygulamalar sayfasından online tahsilata kolayca başvurabilirsiniz . Henüz Paraşüt kullanıcısı değilseniz, Paraşüt’ü 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz.

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar