29.03.2023

GittiGidiyor API anahtarı nasıl temin edilir?

e-Ticaret yapıp ürünlerini Gittigidiyor'da satışa çıkarmak isteyenler veya e-ticarete atılmak isteyen girişimciler, Gittigidiyor API anahtarı temini hakkında aklınıza gelebilecek tüm soruların cevapları yazımızda...

GittiGidiyor mağazanızı çalıştığınız e-ticaret sistemiyle entegre kullanabilmek için API anahtarı almanız gerekir. GittiGidiyor API, dev.gittigidiyor.com internet adresi üzerinden hizmet veren web servisler yardımı ile kurumsal firmaların ya da bireysel kullanıcıların, GittiGidiyor üzerinde yapabildikleri neredeyse tüm işlemleri tek panel üzerinden kolayca yapabilmelerini sağlayacak metodları içeren bir uygulamadır.

Paraşüt e-Ticaret ile e-ticaret siteniz üzerinden kategori ve özellik eşleştirmesi yapabilir; tüm veya filtrelemiş olduğunuz ürünlerinizi Gittigidiyor panelinize otomatik olarak aktarabilirsiniz.

 

GittiGidiyor API ile neler yapılabilir?

  • Ürün yönetimi sayfanıza ürünlerinizi toplu şekilde yükleyebilir ve satışa çıkarabilirsiniz.
  • Ürünlerinizin stoğunu ve fiyatlarını toplu olarak güncelleyebilirsiniz.
  • Alıcıların ödeme onayı vermediği siparişlerin tamamı için otomatik onay hatırlatma süreci başlatabilirsiniz.
  • Müşterilerinize otomatik olarak mesajlar gönderebilirsiniz.
  • Toplu olarak ürünlerinizin görsellerini, açıklamalarını ve kategorilerini düzenleyebilir; ürünlerinize ekstra özellikler (opsiyonel özellik) ekleyebilirsiniz.
  • Satışı sonlanmış olan ürünlerinizi yeniden toplu şekilde satışa çıkarabilirsiniz.
  • Paraşüt e-Ticaret Gittigidiyor API entegrasyonu ile siparişlerinizi tek bir panel üzerinden kolayca yönetebilir, faturalandırma işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Kargoladığınız ürünlerin kargo takip bilgilerini “Hesabım” sayfanıza otomatik olarak girebilirsiniz.
  • İptal olan ürünleriniz için otomatikleştirme yapabilirsiniz.
  • Müşterilerinizle yaptığınız mesajlaşmalarınızı chat formatında görüntüleyebilirsiniz.
  •  

    Gittigidiyor API’yı kullanmak için nelere ihtiyaç duyulur?

    Gittigidiyor API entegrasyonu özelliğinden faydalanabilmek için ihtiyaç duyulan bazı şeyler vardır. Bunlar başlıca şu şekilde sıralanabilir:

     

    1. Mağaza sahibi olun

    API servislerinden yalnızca Gittigidiyor mağazası olan kullanıcılar faydalanabilirler. Eğer mağaza sahibi değilseniz, “Mağaza Aç” bağlantısı üzerinden ücretsiz bir şekilde mağazanızı açabilirsiniz.

     

    2. Rol ve geliştirici kaydınızı tamamlayın

    API Anahtarları bağlantısına giderek, otomatik rol ve geliştirici tanımlamanızın yapılmasını sağlayabilirsiniz.

     

    3. API bilgilerinizi (apiKey, secretKey) oluşturun

    API anahtarları sayfasında yer alan “Yeni API anahtarı almak için tıklayın.” alanı üzerinden, API bilgilerinizi oluşturabilirsiniz.

     

    Gittigidiyor API anahtarı alma

    Gittigidiyor API hizmetlerinden faydalanabilmek için “GittiGidiyor Listeleme Servisi Aboneliği” ya da mağaza aboneliğine sahip olmanız gerekir. Eğer üyeliğiniz var ise;

    ·    dev.gittigidiyor.com adresinden oturum açın. Sayfada karşınıza gelen “Geliştirici Anahtarı ve API Anahtarı Edinin” sekmesine tıklayın.

  • Yeni açılan ekranda karşınıza gelen “Yeni API anahtarı almak için tıklayın” linkine tıklayın. Ekranda çıkan forma gerekli bilgileri girmeniz yeterli olacaktır.
  • Bu bilgileri doldurduktan sonra ekranınızda GittiGidiyor tarafından verilen API Key, Secret Key, Role Name ve Role Pass bilgilerini görebilirsiniz. Bu bilgilere, entegrasyon aşamasında ihtiyacınız olacaktır.
  • GittiGidiyor API anahtarı almanın ardından API anahtarı, API şifresi, role_name ve role_pass bölümlerini girip kaydettiğinizde, entegrasyon aşamanız otomatik olarak başlar. Tamamlandığında ise e-mail üzerinden size bilgilendirme yapılır. Böylece entegrasyon tamamlanır.
  • Bu sayede artık tüm Gittigidiyor e-ticaret operasyonunuzu, Paraşüt e-Ticaret üzerinden yönetmeye hazır hale gelirsiniz.

    Siz de hemen Paraşüt e-Ticaret rahatlığı ile tanışmak için 14 günlük ücretsiz deneme hesabınızı oluşturun tüm operasyonu tek panelden yürütmenin keyfini çıkarın.

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar