11.01.2023

Shopify nedir ve nasıl kullanılır?

İster e-ticaretle yeni tanışan bir girişimci olun, isterseniz e-ticarete yıllarını vermiş bir satıcı… Shopify ismini sosyal medya hesaplarınızda mutlaka görmüşsünüzdür. Sizler için Shopify nedir, nasıl kullanılır ve Shopify entegrasyonu ile neler yapabilirsiniz konularını tek başlık altında topladık.

 

Shopify nedir?

Shopify, e ticaret yapıp işletmenizi büyütmenize ve yönetmenize yardımcı olan bir online ticaret platformudur. Satıcılara, markalarını sergilemeye yardımcı olan çok kanallı bir deneyim imkânı sunar. Bu platformda bir web sitesi oluşturabilir, ürünlerinizi satmak, göndermek ve yönetmek için farklı çözümler kullanabilirsiniz.

Shopify sizlere mağazanızın her yönünü analiz etmeye yardımcı olan bir dizi araç sunar. Bu araçlarla satıcılar, müşterileri için özelleştirilmiş çevrimiçi deneyimler tasarlayabilir ve pazarlama harcamalarında yatırım getirisini en üst düzeye çıkarabilirler. Ayrıca kullanıcılar müşteri ilişkileri yönetimini, envanter yönetimini ve daha fazlasını otomatikleştirerek maliyetlerini de düşürebilirler.

Shopify nedir sorusuna cevap bulduğumuza göre gelin birlikte bu platform nasıl kullanılır bir de ona bakalım.

 

Shopify Nasıl Kullanılır?

 

1.Adım: Shopify'ın 14 günlük ücretsiz deneme sürümüne kaydolun

Shopify'ı nasıl kullanacağınızı öğrenmeden önce bir hesap oluşturmanız gerekir. Endişelenmeyin ilk başta herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yok çünkü Shopify, taahhütte bulunmadan önce platformu deneyimlemeniz için 14 günlük ücretsiz bir deneme sürümü sunar.

İlk olarak, shopify.com/signup adresine gidin. E-posta adresinizi, şifrenizi ve mağazanızın adını girin. Ardından platform, deneyiminizi optimize etmek için size bazı basit sorular soracaktır. Soruları elinizden gelen en iyi şekilde yanıtlayın. İleri’ye tıkladıktan sonra platform, ödeme alabilmeniz için bilgilerinizi girmenizi ister. Ta da! Artık işletmeniz için yepyeni bir çevrimiçi mağazanız var.

 

2.Adım: Gösterge tablosunu inceleyin

İşletmenizi yönetebilmek için platformdaki menüleri öğrenmek sizlere kolaylık sağlayacaktır.

 

3.Adım: Web sitenizin temasını seçin

Sitenizin nasıl görüneceğini seçmek için platformda bulunan temaları kullanabilirsiniz. Kenar çubuğundaki Çevrimiçi Mağazaya tıkladıktan sonra Temalar kısmına tıklayıp sitenizi özelleştirmeye başlayabilirsiniz.

 

4.Adım: Satış kanalları ekleyin

Shopify; web siteniz, sosyal medya platformları ve e-ticaret pazar yerleri aracılığıyla satış yapmanızı sağladığı için ürünlerinizi eklemeye başlamadan önce platforma tercih ettiğiniz satış kanallarını kurmak işletmeniz için iyi bir fikir olabilir.

 

5.Adım: Ürün ekleyin

Web sitenizin görünümünü özelleştirdikten sonra, sıra ürün ekleme kısmına gelmektedir. Kenar çubuğunda bulunan Ürünler butonuna ardından Ürün Ekle kısmına tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 

6.Adım: Ödemeleri ayarlayın

Ödeme almaya gelince, 2 ana seçeneğiniz bulunuyor. Bunlar:

  • Shopify Payments
  • Google Pay, PayPal veya Bitcoin gibi üçüncü taraf ödeme ağları
  • Üçüncü taraf ödeme ağlarını kullanıyorsanız platform, temel planda sizden ek %2 ana planında ise ekstra %1 ücret almaktadır.

     

    7.Adım: Domain ekleyin

    Kenar çubuğunda bulunan Çevrimiçi Mağaza ardından Etki Alanları butonuna tıklayın. Burada, sayfanın üst kısmında 3 seçenek göreceksiniz:

    Mevcut alan adını bağlayın: Herhangi bir siteye bağlı bir alan adınız varsa, hesabınıza bağlamak için bu seçeneği kullanabilirsiniz.

    Alan adı transferi: Her şeyin tek bir çatı altında olmasını tercih ediyorsanız mevcut alan adınızı platforma aktarmak için bu seçeneği kullanabilirsiniz.

    Yeni bir alan satın alın: Henüz bir alan adınız yoksa, bir alan adı almak için bu seçeneği kullanabilirsiniz. Alan adınızı arayın, beğendiğinizi seçin ve Satın Al butonuna tıklayın.

     

    8.Adım: Sitenizi yayına hazırlayın

    Şimdi ayarlarınızı yapılandırmanın ve web sitenizi yayınlamaya hazırlanmanın zamanı geldi. Kenar çubuğunun altındaki ayarlara gidin, Genele tıklayın ve ilgili tüm bilgileri doldurduğunuzdan emin olun. Ardından, Ayarlar menüsüne dönün, Gönderime tıklayın ve kargo ücretlerinizi ayarlayın. Son olarak, ayarlar menüsünde Vergilere tıklayın ve vergi ayarlarınızı yapılandırın.

     

    9.Adım: Bir plan seçin ve mağazanızı satışa açık hale getirin

    Satışa başlamaya hazır olduğunuzda, 3 fiyatlandırma planından birini seçmeniz gerekmektedir.

  • Temel Shopify – aylık 29$. Yeni bir iş kuruyorsanız veya yeni adım atıyorsanız buradan başlayın.
  • Shopify - 79 $/ay. Yerleşik bir işletmeye uygun daha gelişmiş özellikler arıyorsanız bu planı seçin.
  • Shopify Advanced – 299$/ay. En az birkaç çalışanı olan ve hızlı büyüyen bir işletmeyseniz bu planı seçebilirsiniz.
  • Shopify nedir ve nasıl kullanılır bilgilerine değindiğimize göre Shopside’ın bizlere sunduğu Shopify entegrasyonu ile neler yapabiliriz hadi gelin bunlara bakalım.

     

    Shopify entegrasyonu ile neler yapabilirsiniz?

    Shopify mağazanızı Paraşüt'e bağlayarak tüm e-ticaret süreçlerinizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Ürünlerinizi topluca listeleyebilir, e-fatura kesebilir, kestiğiniz e-faturaları müşterilerinize e-postalayabilirsiniz. Bununla da kalmayıp ürün ekleyip, silebilir hatta güncelleyebilirsiniz. Kargo fişlerinizi çıkarmanız ve tüm siparişlerinizi tek panelde yönetmeniz de entegrasyonun artıları arasında.

     

    .accordion { background-color: transparent; color: #444; cursor: pointer; padding: 18px; width: 100%; border: none; text-align: left; outline: none; font-size: 15px; transition: 0.4s; border-bottom: 1px solid #ddd; box-shadow: 0px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.1); font-weight: bold; font-family: Arial, sans-serif; } .accordion:last-child { border-bottom: none; } .active, .accordion:hover { background-color: transparent; } .panel { padding: 0 18px; display: none; overflow: hidden; font-size: 15px; font-family: Arial, sans-serif; } .panel p { font-weight: normal; } 

     

    Merak edilen sorular...


    Shopify’da satış yapmak için şirket kurmak gerekli mi? 

    Türkiye'de faturalı satış ve e-ticaret yapmak için şirket kurmak gereklidir, dolayısıyla Shopify üzerinden satış yapmak için de şirket kurmak gerekir.

    Shopify ile nasıl para kazanılır? 

    Shopify mağazaları kurarak, uygulama veya tema satışları yaparak kazanç sağlayabilirsiniz. Ayrıca, Shopify'ın Satış Ortağı Programı üzerinden de gelir elde edebilirsiniz.

    Shopify kaç günde ödeme yapıyor? 

    Shop Pay Installments kullanılarak verilen bir siparişin ödemesini kaydettikten sonra, Shop Pay Installments kullanımına ilişkin ücret hariç olmak üzere, siparişiniz için 1 ila 3 iş günü içinde tam ödeme alırsınız.

    Shopify satıcı hesabı ücretli mi? 

    Shopify Payments'ı kullanan Shopify Plus satıcıları (Avusturya, Belçika ve İsveç'teki satıcılar hariç) herhangi bir işlem ücreti ödemez.

    Shopify'da ne satılır? 

    Özellikle dropshipping modeliyle iş yapmayı tercih edenler, çeşitli ürünlerin stoklarını tutmadan doğrudan tedarikçilerden müşterilere göndermek için Shopify'ı kullanabilir. Bu şekilde giyim, aksesuar, elektronik, ev dekorasyonu gibi geniş bir ürün yelpazesini müşterilere sunabilirsiniz. Ayrıca, dijital ürünler, e-kitaplar, yazılım, sanat eserleri gibi dijital içerikleri de Shopify üzerinden satabilirsiniz. El yapımı ürünler, takılar, sanat eserleri gibi benzersiz ve özgün ürünlerin de e-ticaret platformunda talep gördüğü unutulmamalıdır.

    var acc = document.getElementsByClassName("accordion"); var i; for (i = 0; i < acc.length; i++) { acc[i].addEventListener("click", function() { var panel = this.nextElementSibling; // Diğer panelleri kapat for (var j = 0; j < acc.length; j++) { var otherPanel = acc[j].nextElementSibling; if (otherPanel !== panel && otherPanel.style.display === "block") { otherPanel.style.display = "none"; acc[j].classList.remove("active"); } } this.classList.toggle("active"); if (panel.style.display === "block") { panel.style.display = "none"; } else { panel.style.display = "block"; } }); } 


    Paraşüt e-Ticaret entegrasyonu ile işlerinizi hızlandırın. Hemen 14 gün ücretsiz denemek için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar