02.11.2023

Borç alacak takip programı nedir? Ne işe yarar?

Gelir gider takibini kolay ve düzenli yapmanın yeni yolu borç alacak takip programları… Peki durum analizi yapmanızda en büyük yardımcınız olan bu programlar nedir, nasıl kullanılır? Cevabı yazımızda!

Borçların firmalar için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir firmanın var olabilmesi için gelir gider dengesini iyi kurabilmesi kadar bunların takibini de düzenli yapabilmesi gerekiyor. Bu düzenli takibin sağlanabilmesini kolaylaştıran borç takip programları da gayet tabii mevcut! Peki bu programlar tam anlamıyla nedir, ne yapar? Gelin birlikte inceleyelim!

 

Borç alacak takibi nedir?

İlk olarak borç ve alacak kavramlarını iyice anladığımıza emin olalım: Ödeme yapılan taraf borçlanırken ödeme yapan taraf alacaklanır. Borç alacak takibi iki taraf arasındaki alışverişin kayıt altına alınmasıdır. Bu alışveriş mal, mülk ya da para olabilir.

Tüm evraklarda borçların ve alacakların denkleşmesi gerekmektedir. Herhangi bir hata büyük sorunlar yaratabileceğinden cari borç - alacak takibinin düzenli tutulması çok büyük önem arz etmektedir. Borç ödemelerinin zamanında yapılması firmaya olan güveni artıracağından bu konuda hassas bir takip yapmanız sizleri bir adım daha öne taşır.

 

Borç alacak takibi nasıl yapılır?

Borç alacak takibi yapmanın birçok yolu olsa da en kolay ve en güvenilir olanı borç takip uygulamalarını kullanmaktır. Geleneksel yöntemlerden vazgeçeyemenler bu takibi T şeklinde bir borç takip çizelgesinde bir tarafta gelirler diğer tarafta giderler olmak üzere kayıt altına almayı ya da Excel tabloları üzerinden takibi sağlamayı seçerken aslında ne kadar çok vakit ve emek harcadıklarının farkında olmayabilirler.

El ile tutulan kayıtlara her an her yerde ulaşamamak da işin cabası! İşte tüm bu sorunların çözümü Paraşüt gibi bir ön muhasebe programı kullanmaktan geçiyor.

 

Borç alacak takip programı nedir?

Gelir gider takibinizi en iyi şekilde yapabilmek için teknolojiden yardım almaktan çekinmeyin.

İşletmenizin gelir gider dengesini analiz etmenize yardımcı olan bir borç takip programı, Excel ya da el ile tutulan kayıtlara nazaran hata payını yüksek oranda azaltarak sizlere çok daha profesyonel bir çözüm sunar.

Gelir giderlerinizi kaydetmenizi, cari hesaplarınızı takip etmenizi, nakit akışınızın ve hatta stok kayıtlarınızın her an elinizin altında olmasını sağlar. Gelir gider takibinde önemli bir nokta olan cari hesap takibi konusunda daha detaylı bilgi edinmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

 

Neden borç alacak takibi programı kullanmalısınız?

Geleneksel yöntemler ne kadar alışılmış olsa da değişimden korkmamak gerek. İşinizi güvenceye almanızı sağlayan borç takip programları ile hem zamandan tasarruf edebilir hem de gelir giderlerinizi hatasız kayıt altına alabilirsiniz. Bunun yanında teklif, fatura, stok ve ihtiyacınız olan daha birçok işlemi tek bir ekrandan yönetmenizi sağlayan bu programlar sayesinde elinizdeki verileri karşılaştırabilir ve raporlar alabilirsiniz.

Bu programlar işinizi kolaylaştırırken aynı zamanda durum analizi yapmanızı da sağladığından iş planlamanızı daha doğru yapabilir ve yolunuzu daha net çizebilirsiniz!

Borç takibi programı Paraşüt

 

Borç alacak takibi programı Paraşüt

Tüm bu bahsettiklerimizi tek bir yerde topladık desek? Bulut tabanlı ön muhasebe programımız Paraşüt ile gelir gider takibinizi yapmak için bir muhasebeci ya da bu alanda uzman olmanıza gerek yok! Her işverenin takibini kolaylıkla yapabilmesi için çalışıyoruz.

Artık hiçbir müşteri, borç takip programı sayesinde gözünüzden kaçmayacak! Paraşüt ile hangi müşterinizin sizlere ne kadar kazandırdığını, tahsilatlarınızın gecikme durumunu, stoklarınızın size yansıyan maliyetlerini ve potansiyel getirisini görebilirken gecikmiş ödemelerinizi, hangi tarih aralığında ne kadarlık bir ödeme yapmanız gerektiğini ve hatta nakit akışınıza göre ne zaman giderlerinizi kısmanız gerekebileceğine kadar birçok şeyi tek bir platform üzerinden takip edebilme fırsatınız var! Haydi, siz de Paraşüt rahatlığıyla tanışın!

Yeni Bloglardan Haberdar Ol

Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.

Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

En Çok Okunanlar