11.03.2023

KOBİ'ler için ücretsiz e-fatura entegrasyonu

mobile log

Paraşüt

İçerik Yazarları

Paraşüt'te ücretsiz e-fatura kullanıcısı olabilir ve başvuru adımları sonrasında hemen e-fatura ve e-arşiv faturası gönderip alabilirsiniz. Hem de Paraşüt e fatura entegrasyonu için ücret bile ödemezsiniz.

KOBİ'ler için ücretsiz e-fatura title: ücretsiz e-fatura

Türkiye'de ekonomi ve KOBİ'ler büyüyor, büyürken de dijitalleşiyor. Bu dijitalleşmenin bir parçası olan Paraşüt de Türkiye'de KOBİ'ler için elektronik faturayı ücretsiz kullanıma sunuyor. e-Fatura için Paraşüt'ü tercih eden KOBİ'ler her ay fatura başına sadece kuruşlar seviyesine inen maliyetler ödüyor, hem zamandan hem de fatura masraflarından tasarruf ediyor!

 

e-Fatura entegrasyon ücreti var mı?

Hayır, entegrasyon ücreti yoktur. Eğer Paraşüt kullanıcısı iseniz elektronik fatura entegrasyonu için ücret ödemezsiniz. Elektronik fatura başvurunuz onaylandığı anda Paraşüt üzerinden e-fatura ve e-arşiv faturası gönderip almaya başlarsınız.

 

Mali mühür ücreti ne kadar?

Elektronik fatura kullanıcısı olmak için Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne ödemeniz gereken bir mali mühür sertifikası ücreti var. Kamu SM'nin 2023 yılı için web sitesindeki fiyatlar şu şekilde:

Tüzel Kişi (LTD ya da AŞ iseniz)Fiyatı
3 yıllık mali mühür ve güvenlik hizmetleri sertifikası (MÜS + GÜS) + Akıllı Kart Okuyucu830 TL + KDV
996,00 TL
 
Gerçek kişi (Şahıs firmaları için)Fiyatı
3 yıllık mali mühür ve güvenlik hizmetleri sertifikası (MÜS + GÜS) + Akıllı Kart Okuyucu580 TL + KDV
696,00 TL
 

Fakat Paraşüt üzerinden elektronik fatura hizmetinden faydalanmak için herhangi bir başvuru, entegrasyon veya aktivasyon ücreti yoktur. 

 

KOBİ'ler ücretsiz e-fatura başvurusunu nasıl yapabilir?

Elektronik fatura kullanıcısı olmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemine kaydolmanız ve aktivasyon süreçlerinden geçmeniz gerekiyor. Anahtar Teslim e-Fatura Hizmetimizden yararlanmak istemiyorsanız bile merak etmeyin, başvuru adımlarını sizin için çok kolay hale getirdik.

Paraşüt içerisinde yer alan AYARLAR > Uygulamalar > ELEKTRONİK FATURALAMA ENTEGRASYONU bölümüne gidip açılan sayfadaki başvuru rehberi adımlarını izleyerek elektronik fatura kullanmak için başvurunuzu yapabilirsiniz.

Detaylı bilgiyi Elektronik Faturalama Hizmeti Başvuru Süreci yazımızdan alabilirsiniz. 

 

e-Arşiv faturası gönderimi

Paraşüt muhatabınızın elektronik fatura kullanıcısı olup olmadığını size söyler. Böylece eğer muhatabınız elektronik fatura kullanıcısı ise e-fatura gönderilir. Eğer değilse e-arşiv faturası gönderilir. 

 

Aktivasyon sonrasında fatura başı ücretlendirme nasıl olacak?

Elektronik fatura kullanıcısı olduktan sonra e-Fatura gönderip almak veya e-arşiv fatura göndermek için e-kontör satın almanız gerekmektedir. e-Kontör fiyatlarımızla ilgili bilgiyi e-fatura sayfamızdan alabilirsiniz.

Paraşüt aboneliğinizi başlatarak kullanabileceğiniz e-kontör paketlerinin kullanım süresi 12 ay ile sınırlıdır. Dolayısıyla en ekonomik paketi satın alıp örneğin 1 yıl boyunca satın aldığınız e-kontörleri kullanabilirsiniz. 1 e-kontör, 1 e-fatura göndermek ya da almak veya 1 e-arşiv faturası göndermek anlamına gelmektedir.

 

Ama Paraşüt kullanıcısı değilim?

Paraşüt'ü hemen 14 gün ücretsiz kullanmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz deneme süreniz kapsamında hiç vakit kaybetmeden e-fatura başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.

 

Aklınıza takılan başka bir soru?

Paraşüt Destek ekibine e-fatura ve e-arşiv ile ilgili her sorunuz için destek@parasut.com e-posta adresi üzerinden ya da 0212 963 00 20 numaralı telefonlardan hafta içi 09.00 - 18.00 arasında ulaşabilirsiniz. 

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

e-Fatura nedir? e-Fatura hakkında 27 soru 27 cevap

Serbest meslek makbuzu nedir?

e-İhracat faturası hakkında 15 soru 15 cevap

Yeni Bloglardan Haberdar Ol

Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.

Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

En Çok Okunanlar