05.03.2023

Trendyol'da satış yapmanın 5 püf noktası

Trendyol'da satış yapmak için site üzerinde dükkan açmak ve buradaki etkinliklerini arttırmak isteyen satıcıların, Trendyol'da satış yapmanın püf noktalarını bilmesi önemli. Bu yazımızda satış yapmanın ipuçlarını sizin için derledik.

E-ticaret platformları, her geçen gün daha fazla müşteriye ulaşarak daha fazla satış yapıyor ve bu sayede perakende sektöründeki paylarını oldukça arttırıyorlar.

Trendyol’da satış yapmak isteyenlerin sayısının hızla yükselmesi ile Trendyol’un ülkemizdeki faaliyetleri de son yıllarda ciddi oranda arttı. Daha önceleri N11 ve Gittigidiyor gibi sitelerin gerçekleştirdiği operasyonlara bir alternatif olmanın ötesine geçen Trendyol, günümüzde bu platformların en ciddi rakibi haline geldi.

Bu durum, Trendyol’da satış yapmak için site üzerinde dükkan açmak ve buradaki etkinliklerini arttırmak isteyen satıcıların, Trendyol’da satış yapmanın püf noktalarını araştırmaya başlamasına neden oldu.

 

Trendyol‘da satış yapmanın ipuçları

Trendyol’da satış yapmak istiyorum diyenlerin, satışlarını arttırmak için hizmet politikalarını önceden planlamaları çok önemlidir. Ayrıca Trendyol üzerinde dükkan açmak isteyenlerin piyasa araştırması yaparken, dikkatli davranması gerekir. Piyasada anlık olan popüler olan ürünleri uzun vadeli yatırım aracı olarak görmemek çok önemlidir.

Trendyol’da satış yapmanın 5 püf noktasını dikkate alarak, e-mağazanızın gelirlerini ciddi oranda arttırabilirsiniz.

 

1.Ürün başlıkları SEO uyumlu şekilde olmalı

Eğer siz de Trendyol’da nasıl satış yapabilirim diye düşünenler arasındaysanız, işe ilk olarak ürünlerinizin başlıklarını SEO uyumlu şekilde ayarlayarak başlayabilirsiniz.

Bu sayede ziyaretçilerinin çok büyük bir kısmını Google’dan alan Trendyol’da ürünlerinizin diğer rakiplerinizin üzerinde yer almasını sağlayabilirsiniz.

 

2.Özgün ve SEO uyumlu ürün açıklamaları yazmalısınız

Trendyol’da satış yapmanın 5 püf noktası arasında verilebilecek ikinci önemli tavsiye, ürün açıklamalarının mutlaka SEO uyumlu ve özgün bir şekilde yazılmasıdır.

Eğer ürünlerinizin Google’da üst sıralarda çıkmasını istiyorsanız, mutlaka daha önce başka bir yerde yazılmamış olan özgün ve SEO uyumlu açıklamalar kullanmalısınız.

 

3.Özgün ve yeterli sayıda görseller kullanın

Trendyol’da ürün satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken üçüncü nokta ise yeterli sayıda özgün görseller kullanmaktır. İmkanınız varsa ürünleriniz ile alakalı olan profesyonel fotoğrafları, kendiniz çekmelisiniz.

Ayrıca ürün oluşturma kısmında bulunan ürün fotoğrafları bölümünde, ürünün her açıdan görünebilen fotoğraflarını da mutlaka yayınlamalısınız.

 

4.İlanı doğru fiyatlandırma ile oluşturun

Trendyol’da satış yapmak için ne gerekli diye merak edenlerin, doğru fiyatlandırma yapmaya özen göstermesi çok önemlidir.

Çünkü günümüzde tüketiciler, almak istedikleri ürünleri piyasada hangi fiyata satın alabileceğini çok iyi bilir hale gelmiştir. Bu noktaya dikkat ederek ürünlerinizin piyasada hangi fiyattan satıldığını araştırmalı ve buna göre fiyat belirlemesi yapmalısınız.

 

5.Ürün isimlerini girerken dikkat edin

Müşterilerin çok büyük bir kısmı, Google gibi arama motorlarında arama yaparak Trendyol’a gelirler. Bu arama motorları ise alıcılarında ürün adı aratıldığından, sonuç çıkarırken algoritmalarında ürün adlarını tararlar.

Trendyol’da satış yapmak karlı mı konusunda soru işaretleriniz varsa, potansiyel müşterilerinize direkt olarak ürün adı içeren sonuçlar gösteren Google’ın, sizin ürününüzü göstermesi fırsatınızı kesinlikle kaçırmamalısınız.

Bu nedenle Google’da müşterilerin karşısına direkt olarak ürünlerinizin çıkabilmesi için ürünleri Trendyol’da mutlaka doğru isimlendirmelisiniz.

Paraşüt e-Ticaret ile pazaryerlerindeki satışlarınızı tek ekrandan kontrol edebilir, stok takibi ve faturalandırma işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

14 gün ücretsiz denemek için hemen kaydolun!

Yeni Bloglardan Haberdar Ol

Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
Sizi haberdar edelim.

Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

En Çok Okunanlar