10.10.2023

Ticari Program Paraşüt’ün Özellikleri

beril koc

Beril Koç

İçerik Pazarlaması Uzmanı

Teknoloji hayatın her alanında olduğu gibi ticari hayatın zorluklarını aşmak için de pratik çözümler sunuyor. Bunlardan biri de ticari yazılımlar. Ticari yazılımlar, işletmelerin verilere dayalı karar almasını, gelir- gider ve cari hesaplarının takibini yaparken zaman ve maliyet avantajı kazanmasını sağlıyor.

ticari program paraşüt

Web tabanlı yazılımların, Türkiye’deki ilk temsilcilerinden biri ve ticari yazılım alanındaki öncü marka Paraşüt hakkında kısa bilgi geçip uygulamamız ile yapabileceklerinizi inceleyelim:

 

Cari hesap takibi

Müşteri ve Tedarikçiler sayfasından cari hesap takibini kolayca yapabilirsiniz. Cari hesap ekstresi alabilir, borç-alacak takibinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Cari hesap ekstrenizi ve faturanızı müşteri/tedarikçinizle online paylaşabilirsiniz.

Vadesi gelen tahsilat ve ödemeler için hafta başlarında ve vade gününde e-posta ile hatırlatma alırsınız. Fatura oluşturduğunuz anda cari hesaplarınız bakiyesi ile birlikte otomatik oluşur. Siz sadece tahsilat ve ödemelerinizi kaydedersiniz.

 

Gider takibi

Gider takibini düzene koyabilirsiniz. Ödenecek, gecikmiş ya da vadesini kesinleştirmediğiniz giderlerinizi görüntüleyip, nakit akışınızı öngörebilirsiniz. Hangi tedarikçiden ne kadar ürün aldınız, maliyetleri nelerdi, kolayca takip edip planlayabilirsiniz.

Şirket içi harcamalarınızın tutarı nedir, hangi kalemlere ne kadar harcıyorsunuz, gözden kaçırmadan, önceliklendirip, gider planlamanızı kolayca yapabilirsiniz. Çalışanlarınıza yapacağınız ödemeleri, verdiğiniz avansları, SGK’ya ve Vergi Dairesine yapmanız gereken ödemeleri işleyip, takip edebilirsiniz. “Paraşüt Harcamalar” Mobil Uygulaması sayesinde siz ya da çalışanlarınız harcamayı gerçekleştiği anda programa işleyebilirsiniz.

 

Fatura takibi

Faturalarınızı profesyonel ve hızlıca yazdırabilirsiniz. Otomatik veri tamamlama özelliği ile veri girişine ayırdığınız zaman azalır. Düzenli kestiğiniz faturalara tekrarlama emri vererek faturalarınızı atlamadan zamanında kesilmesini sağlarsınız ve faturalama süreciniz hızlanır.

Faturalarınızı müşterinizle e-posta ile paylaşırsınız, tahsilat zamanından kazanırsınız. Hatta ödemenizi kredi kartı ile kabul edebilirsiniz. Fatura şablonu sayesinde kolayca profesyonel görünümlü faturalar hazırlarsınız; ister lazer isterseniz nokta vuruşlu yazıcıdan çıktı alırsınız. Filtreleme özelliği ile vadesi gelmiş, tahsil edilmiş ve gecikmiş tüm faturalarınızı güncel bakiye bilgileriyle birlikte hızlıca listeler, faturalarınızı detaylı inceleyebilirsiniz.

 

Otomatik raporlar ile verilere dayanan kararlar alabilirsiniz.

- Güncel Durum: Gerçekleşecek, gecikmiş ve planlanmamış tahsilat ve ödemeleriniz.

- Nakit Akışı: Belirli bir tarih aralığında nakit girişi ve nakit çıkışınız.

- Tahsilatlar: Planlanmamış, vadesi geçen tahsilatlarınız, toplam alacağınız ve ortalama vade aşımınız.

- Satışlar: Belirli bir tarih aralığında hangi kalemlerin satışlarından, hangi müşteri kategorilerine ne sattığınız.

- Alışlar: Belirli bir tarih aralığında hangi tedarikçi kategorilerinden hangi hizmet veya ürün kategorilerinde satın alma yaptığınız.

- Harcamalar: Belirli bir tarih aralığında ne için ne harcadınız, bu harcamaların kim tarafından yapıldığı.

- Gelir-Gider: Belirli bir tarih aralığında gelir-giderlerinizi ve ne kadar karlılığınızın olduğu.

- KDV: Ay içinde oluşan KDV tutarınız.

 

Diğer ticari yazılımlara göre ne avantajları var?

  • Paraşüt kullanmak için hiçbir donanım veya yazılım ihtiyacınız yok. İnternet olan her cihazdan Paraşüt’e istediğiniz anda giriş yapabilirsiniz.

  • Paraşüt programı sürekli geliştirilir ve Paraşüt üyeleri her geliştirmeden ücretsiz olarak yararlanır. Web tabanlı bir program olduğu için masa üstü programlardan farklı olarak her zaman günceldir. Kısa bir zamanda eskiyecek bir teknolojiyle çalışmak zorunda kalmazsınız.

  • Programa sınırsız kullanıcı davet edebilir, sınırsız fatura kesebilir, ihtiyacınız olduğunda sınırsız ücretsiz destek alabilirsiniz.

  • Güvenlik ve gizlilik, bulut tabanlı ticari bir yazılımın en önemli niteliklerindendir. Donanım, yazılım, veri depolama ve yedekleme için hiçbir ekstra maliyetin altına girmeden, güven içinde verilerinizi Paraşüt'e emanet edebilirsiniz.

  • Paraşüt'ü hemen 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz:

     

    İlginizi çekebilecek diğer yazılar:

    Küçük işletmelere e-faturanın avantajları neler? İşletme gideri gösterirken nelere dikkat etmeniz gerekir? Fatura hakkında bilmeniz gereken 10 şey

    Yeni Bloglardan Haberdar Ol

    Paraşüt e-bültene abone olun. Bu sayede yeni içerikleri kaçırmayın.
    Sizi haberdar edelim.

    Blog bülten aboneliği kapsamında işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye Aydınlatma Metnini okudum.

    Tarafıma blog bültenlerinin gönderilebilmesi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ticari elektronik ileti gönderimi için Açık Rıza Metni kapsamında, e-posta adresimin yurt dışına aktarılmasına onay veriyorum.

    Ön muhasebe programı Paraşüt - Kampanya görsel

    Ayda 55₺'ye e-faturaya kolayca geçin!

    e-Faturaya uygun fiyatlı e-kontör avantajı ve hesaplı çözümler ile geçin.

    En Çok Okunanlar